Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Executie

Chris Ryan (auteur)
Een ex-lid van een supergeheime Britse commando-eenheid wordt door zijn vroegere superieuren gechanteerd om in de Oekrai͏̈ne een fabriek voor imitatie geneesmiddelen te elimineren.
Titel
Executie
Auteur
Chris Ryan 1961-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The increment
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2006 | Andere uitgaves
320 p.
ISBN
90-225-4611-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Bij een supergeheime afsplitsing van de Britse SAS worden elite-soldaten gedrild om een ieder te vermoorden op wie ze door vermeend wettig gezag af worden gestuurd. Centraal staat Matt Browning, ex-SAS, nu restaurateur aan de Costa del Crime, gechanteerd om naar de Oekraïne te reizen en een fabriek van imitatie-geneesmiddelen te elimineren. Er blijkt verband met vivisectie op SAS-militairen met een moed-serum dat hen jaren later in moordmaniakken verandert. De schokkende onthullingen en gruwelijke actiescènes worden in ijltempo en hoogst suggestief beschreven en de talrijke verwijzingen naar actualiteiten uit de 21e eeuw maken het verhaal overtuigender dan sommigen lief zal zijn. Er wordt schilderachtig gemarteld en gemoord en zowel helden als schurken komen vaak akelig geloofwaardig over, zelfs de drie sexy vrouwen. Men kan meeleven met de held en zijn allesbehalve schone handen. Paperback met normale druk.

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia