Op verzoek van de CIA stuurt de Britse SAS vier agenten onder leiding van Danny Black naar Texas, om van daaruit een berucht Mexicaanse drugskartel Zetas aan te pakken.
Titel
Geen genade
Auteur
Chris Ryan 1961-
Vertaler
Marieke Van Muijden Jan Van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Warlord
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
416 p.
ISBN
9789022585375 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De grensstreek tussen de Verenigde Staten en Mexico wordt geteisterd door een vuile drugsoorlog. Los Zetas, waarvan de leden eerder deel uitmaakten van de Mexicaanse ‘special forces’, heeft gekozen voor het drugsgeld en gaat daarbij ongemeen driest te werk. Danny Black krijgt als opdracht samen met drie SAS-collega’s undercover Mexico binnen te dringen en Z1, de leider van de Zetas, uit te schakelen. Omdat zijn broer Kyle zelf drugsverslaafd is, neemt Danny Black de opdracht graag aan. Ze krijgen daarbij informeel steun van de CIA. Maar wat ze ook proberen, de Zetas blijft hun altijd een stap voor. Als er ook in eigen rangen een slachtoffer valt, wordt voor Danny Black duidelijk dat er verraad in het spel is. De jacht op Z1 wordt er nog gecompliceerder door. Een actiethriller vol vaart en spanning tot op het einde. Dat de psychologische karaktertekening daarbij soms wat minder aandacht krijgt, zal de liefhebber van het genre niet deren. Deel in een reeks rond Danny Black.

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia

Suggesties