Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het laatste wapen

Chris Ryan (auteur)
+1
Het laatste wapen
×
Het laatste wapen Het laatste wapen

Het laatste wapen

Genre:
Een door de eerste Golfoorlog getraumatiseerde man heeft het niet op de vriend van zijn dochter, maar als zij verdwijnt aan de vooravond van de tweede Golfoorlog, hebben de mannen elkaar nodig.
Titel
Het laatste wapen
Auteur
Chris Ryan 1961-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ultimate weapon
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2006
381 p.
ISBN
90-225-4612-8 9789022546123

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Weduwnaar en ex SAS-veteraan Nick Scott, die als beveiligingsconsulent op booreilanden bij Noord-Afrika werkt, is getraumatiseerd uit de eerste Golfoorlog teruggekomen. Als hij voor verlof naar Engeland terugkeert, blijkt zijn dochter Sarah, kernfysicus, verdwenen te zijn. Nick is bepaald niet gesteld op de vriend van Sarah, beroepsmilitair Jed Bradley, die voor een missie naar Irak vertrekt. Nick zet zijn zoektocht naar Sarah in Engeland voort en komt erachter dat ze naar Irak is ontvoerd. Ook hij reist naar Irak; Sarah zit waarschijnlijk opgesloten in het Republikeins Paleis, Nick en Jed zijn nu gedwongen samen te werken om Sarah te redden. Recht toe recht aan geschreven, spannende en keiharde thriller, die het vooral moet hebben van de actie. Met vele actiescènes, wapengekletter en bloederig geweld. De Engelse auteur (1961), zijn naam is een pseudoniem, is zelf ex-SAS-militair. Hij was actief bij de bestrijding van terroristen, in scherpschuttercommando's, en bij een aantal 'Specia…Lees verder

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia