Nadat Danny Black bij zijn laatste missie zijn kameraad Spud gewond heeft moeten achterlaten in Afrika gaat hij nu naar Eritrea om Spud, die door moslimextremisten gevangen wordt gehouden, te redden.
Titel
Moordcommando
Auteur
Chris Ryan 1961-
Vertaler
Kees Van Weele
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Murder team
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
94 p.
ISBN
9789022577745 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit korte verhaal is een vervolg op het vorige Danny Black avontuur, ‘Spervuur’*, waarin Danny zijn kameraad Spud gewond heeft moeten achterlaten in Afrika. Zonder toestemming van zijn superieuren besluit Danny hem te gaan zoeken en komt terecht in Eritrea, waar Spud verpleegd wordt door twee blanke artsen. Een Israëlische huurling vermoordt de artsen en levert Spud uit aan moslimextremisten. Hier zit een duivels Israëlisch plan achter om een terroristenleider te pakken te krijgen. Danny vecht tegen een grote overmacht en weet ook de Israëliërs te weerstaan en de redding komt net op tijd. Kort en met een overzichtelijk plot zit dit verhaal veel beter in elkaar dan de gewoonlijk veel langere thrillers van de auteur. Nog wel met erg veel geweld en beschrijving van onmenselijke wreedheden en met bovenmenselijke staaltjes van krachtpatserij. Als zodanig is het gericht op lezers voor wie het om actie gaat. Voor wie ook karakteropbouw en ontwikkeling van belang zijn, is deze Danny Black een…Lees verder

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia