Een SAS-agent aanwezig bij het naar buiten brengen van de body bag van de pas vermoorde Osama Bin Laden, ziet tot zijn verbazing twee body bags, waarna eerst subtiel, maar dan openlijk aanslagen op zijn leven worden gepleegd.
Titel
Osama
Auteur
Chris Ryan 1961-
Vertaler
Gerrit-Jan Van den Berg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Osama
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013 | Andere uitgaves
358 p.
ISBN
9789022565018 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Joe Mansfield is als SAS-agent in Abbottabad (Pakistan) aanwezig bij het naar buiten brengen van de lijkzak van de pas vermoorde Osama Bin Laden. Maar tot zijn verbazing zijn er twee lijkzakken. Eerst subtiel maar dan openlijk worden er aanslagen op Mansfields leven gepleegd. Waarvan was hij getuige in Pakistan en wat heeft hij gezien dat hij niet mocht zien? Hij wordt gedwongen Caitlin, zijn vrouw, te vermoorden en belandt in de gevangenis. Nadat hij is ontsnapt, gaat hij met de hulp van een jeugdvriendin op zoek naar de schuldigen. Vlot geschreven, harde thriller van de Engelse bestsellerauteur (1961), zelf ex-SAS-agent. Vooral in de eerste helft van het boek bewijst Ryan zijn vakmanschap, later volgen er nogal wat onwaarschijnlijkheden. Haast- en vliegwerk, een bestsellerauteur onwaardig. Kleine druk.

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia