Boek
Nederlands

Spervuur : thriller

Chris Ryan (auteur), Kees Van Weele (vertaler)
Danny Black en zijn SAS-team komen te laat om de door Boko Haram ontvoerde Britse ambasadeur en zijn assistent te bevrijden, maar ontdekken wel dat er een IS-aanslag in voorbereiding is met pestbacillen.
Titel
Spervuur : thriller
Auteur
Chris Ryan 1961-
Vertaler
Kees Van Weele
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hellfire
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
377 p.
ISBN
9789022577547 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als in Nigeria de Britse ambassadeur en zijn assistent ontvoerd worden door terroristen van Boko Haram wordt een Brits SAS-team onder leiding van Danny Black erheen gestuurd om hen te bevrijden. Ze komen echter te laat, maar in het dorpje waar ze gevangen werden gehouden doen ze een angstaanjagende ontdekking: er is geëxperimenteerd met een pestbacil en een aanslag op een groot evenement wordt gevreesd, Danny en zijn team realiseren zich dat Boko Haram en IS samenwerken. Een terrorist, genaamd de kalief, die achter dit alles zit, jaagt mensen zoveel vrees aan dat ze nauwelijks over hem durven te praten. Danny en zijn team hebben als opdracht deze kalief gevangen te nemen. Het is een verhaal dat goed in elkaar zit en voldoende spanning heeft. De SAS-mensen worden met veel gruwelijk geweld geconfronteerd, maar deinzen er niet voor terug dit zelf ook te gebruiken bij ondervragingen. Morele bezwaren kennen ze niet. Dit zal niet bij alle lezers even acceptabel overkomen. Deel in een reeks …Lees verder

Over Chris Ryan

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia