Boek
Engels

The misadventures of Sweetie Pie

The misadventures of Sweetie Pie

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De hamster Sweetie Pie lijkt nergens welkom te zijn. Het ene kind is niet geïnteresseerd in hem, het andere trekt hem kleertjes aan en een derde stopt hem in een plastic bal. Oblong prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Hamsters
Titel
The misadventures of Sweetie Pie
Auteur
Chris Van Allsburg
Taal
Engels
Uitgever
London: Andersen, 2014
[29] p. : ill.
ISBN
9781783441884 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Huisdieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Als laatste van zijn groep bij de dierenwinkel wordt een hamster door een meisje mee naar huis genomen, maar al snel is het meisje niet meer in hem geïnteresseerd en verhuist hij naar een jongen. Hier komt hij in aanraking met een woeste hond en verhuist daarna naar een meisje dat hem kleertjes aantrekt en hem in een plastic bol stopt die over straat rolt. Een jongetje vindt hem en neemt hem mee naar huis, waar hij niet welkom is. Nergens is hij echt welkom en uiteindelijk belandt hij bij enkele eekhoorns. Speels oblong prentenboek waarbij het perspectief van de hamster is gekozen, en duidelijk wordt dat kinderen niet altijd de beste baasjes voor een huisdier zijn en soms zelfs gemeen voor dieren kunnen zijn (een hamster in een plastic bol over straat laten rollen). Het verhaal is in vlotte stijl geschreven en laat zich uitstekend voorlezen. Het thema is goed uitgewerkt en zou aanleiding kunnen zijn om over het houden van huisdieren te spreken. De vaak paginagrote illustraties laten d…Lees verder

Over Chris Van Allsburg

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Tim Pierce

Chris Van Allsburg (East Grand Rapids, 18 juni 1949) is een Amerikaans illustrator en schrijver van kinderboeken. Tot zijn bekendste werken behoren de verhalen Jumanji en The Polar Express, die beide tevens zijn verfilmd.

Biografie

Van Allsburg werd geboren in East Grand Rapids als tweede kind van Richard en Doris Van Allsburg. Van Allsburg volgde in Grand Rapids zowel zijn middelbareschoolopleiding. Vervolgens studeerde hij beeldhouwen, houtsnijden en andere beeldende kunst aan de kunstfaculteit van de Universiteit van Michigan. In 1972 studeerde hij hier af. In 1974 trouwde hij met Lisa Van Allsburg. Samen kregen ze twee dochters: Sophia en Anna. In 1975 haalde hij zijn Master in beeldhouwkunst aan de Rhode Island School of Design (RISD).

Na zijn opleiding opende Van Allsburg een atelier, maar het meeste tekenwerk voor zijn beeldhouwwerken deed hij thuis. Zijn vrouw was van mening dat Van Allsburg’s tekeningen goede ill…Lees verder op Wikipedia