Boek
Nederlands

De nieuwe orde

Chris Weitz (auteur), Anne-Marieke Buijs (vertaler)
+1
De nieuwe orde
×
De nieuwe orde De nieuwe orde
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
De nieuwe orde is het tweede deel van de Overlevers-trilogie van Chris Weitz. Het is een adembenemend spannende dystopische YA fantasy-serie vol actie en avontuur! Na hun gevaarlijke zoektocht met de schokkende ontknoping inOverlevers , raken de hoofdpersonen Jefferson en Donna van elkaar gescheiden. Jefferson keert terug naar New York met een medicijn tegen de Ziekte, die alleen tieners hebben
Titel
De nieuwe orde
Auteur
Chris Weitz
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2018
272 p.
Verschijningsdatum
25-10-2018
ISBN
9789021023632 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Chris Weitz

Chris Weitz, geboren als Christopher John Weitz (New York, 30 november 1969) is een Amerikaans regisseur, acteur en scenarioschrijver.

Levensloop en carrière

Weitz werd geboren als tweede zoon van John Weitz en actrice Susan Kohner. Paul Weitz is zijn oudere broer. Zijn grootmoeder langs moeders kant is actrice Lupita Tovar.

In 1998 startte Weitz zijn filmcarrière. Hij schreef mee aan de animatiefilm Antz. In 1999 regisseerde hij samen met zijn broer zijn eerste film, American Pie, die een succes werd. In 2001 regisseerde hij zijn tweede film Down to Earth. In 2002 volgde About a Boy.

Zijn succesvolste films zouden in de jaren erna komen. Met The Golden Compass uit 2007 en vooral The Twilight Saga: New Moon had hij twee kaskrakers in handen.

Weitz acteerde ook al in enkele films zoals in Mr. & Mrs…Lees verder op Wikipedia