The twilight saga. [2], New moon

Chris Weitz (regisseur), Stephenie Meyer (naar het werk van), Alexandre Desplat (componist)
De 18-jarige Bella en haar klasgenoot Edward zijn erg verliefd. Zij is mens en hij is vampier en dus onsterfelijk. Eigenlijk wil Bella dat ook wel worden, maar dan moet Edward met zijn familie plotseling vertrekken
Onderwerp
Vampiers, Verliefd zijn
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, 2013 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2010
Speelduur
ca. 130 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
5051888060131

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een vampierfilm uit 2009 voor tieners van Chris Weitz met in de hoofdrollen Kristen Stewart, Robert Pattinson en Taylor Lautner. Het verhaal is gebaseerd op het tweede deel* van de vierdelige bestsellerserie van Stephenie Meyer. De 18-jarige Bella en haar klasgenoot Edward zijn hopeloos verliefd op elkaar. Edward is een vampier die het drinken van mensenbloed heeft afgezworen. Als hij onder druk van omstandigheden met zijn familie hals over kop moet vertrekken, is Bella radeloos van verdriet. Langzamerhand raakt ze meer dan gewoon bevriend met haar aardige buurjongen Jacob, maar hij blijkt lid te zijn van een roedel jonge weerwolven die in oorlog is met de vampiers. Kevin Toma (Volkskrant 19-11-'09): '(...) In die afwisseling van gewone en bizarre momenten is New Moon veel beter dan Twilight** (het eerste deel/red.); regisseur Chris Weitz (American Pie; About a Boy) heeft de touwtjes strakker in handen dan voorganger Catherine Hardwicke, meer gevoel voor fantastie en een betere timing…Lees verder

Over Chris Weitz

Chris Weitz, geboren als Christopher John Weitz (New York, 30 november 1969) is een Amerikaans regisseur, acteur en scenarioschrijver.

Levensloop en carrière

Weitz werd geboren als tweede zoon van John Weitz en actrice Susan Kohner. Paul Weitz is zijn oudere broer. Zijn grootmoeder langs moeders kant is actrice Lupita Tovar.

In 1998 startte Weitz zijn filmcarrière. Hij schreef mee aan de animatiefilm Antz. In 1999 regisseerde hij samen met zijn broer zijn eerste film, American Pie, die een succes werd. In 2001 regisseerde hij zijn tweede film Down to Earth. In 2002 volgde About a Boy.

Zijn succesvolste films zouden in de jaren erna komen. Met The Golden Compass uit 2007 en vooral The Twilight Saga: New Moon had hij twee kaskrakers in handen.

Weitz acteerde ook al in enkele films zoals in Mr. & Mrs…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek