Boek
Nederlands

Weet je wat ook vies is?

Chris Winsemius (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Weet je wat ook vies is?
×
Weet je wat ook vies is? Weet je wat ook vies is?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Olle, Mees en Merel wonen met hun moeder Moes op het Boterplein. Ze kunnen uitstekend opschieten met de andere bewoners van het plein. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Kleuters
Titel
Weet je wat ook vies is?
Auteur
Chris Winsemius
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2007
40 p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel: Verhalen over het Boterplein voor kleuters
ISBN
9789085683728

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voortbordurend op zijn vorige bundel 'Weet je wat ook lief is?' (2006), die aanmerkelijk dikker was, lanceert de auteur hier negen nieuwe verhalen over de negen bewoners van het Boterplein (inclusief hond), die voorin met een getekend portretje worden voorgesteld. De verhalen met een lengte van 3 tot 5 pagina's, in twee kolommen, gaan over thema's als claimen, delen, eerlijkheid, fantaseren, het goedmaken; dit alles komt aan de orde in herkenbare, dagelijkse belevenissen. Achterin wordt een overzicht van de thema's gegeven met verwijzingen naar de betreffende verhalen. De bundel oogt fris met op elke pagina een met heldere tinten ingekleurde pentekening. Uit de tekst spreekt humor en elk verhaal bevat een aardige pointe. Bovendien volgt na elk verhaal een spelidee of (tel)opdrachtje. Toegankelijke uitgave met zachtgele omslag waarop kleurige tekeningen, voor ca. 4 t/m 6 jaar.

Weet je wat ook vies is?

In dit tweede (opmerkelijk dunnere) boek dat zich afspeelt op en rond het Boterplein, staan negen verhaaltjes met als centrale thema ‘vies’. Op het Boterplein wonen Olle, Mees en Merel met hun moeder en ze hebben een heleboel buren. Zo is er de knorrige Buum en knutselaar Dook met zijn vriendinnetje Roosmarijn en natuurlijk ook Oma en het speelse hondje Wally. De verhalen zijn korte stukjes over herkenbare alledaagse dingen en ontmoetingen tussen de bewoners van het plein. Er zit vaak een humoristisch kantje of een onverwachte wending in, waardoor ze aangenaam verrassen. Weet je wat vies is? Dat is poep onder je schoen, een grote harige rups die over je hand loopt, neuspeuteren, heel veel ketchup op je vettige frietjes en nog véél meer. Door het eenvoudige taalgebruik, de korte zinnen en de beperkte lengte lezen de verhalen gemakkelijk voor. De teksten staan in twee kolommen gedrukt. Elk stukje tekst is geïllustreerd met een aantal kleurrijke prenten, waarbij je soms ook een opdrachtj…Lees verder