Boek
Nederlands

Meneer Haas en Mevrouw Beer gaan op vakantie

Christa Kempter (auteur), Frauke Weldin (illustrator), Ineke Ris (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Mevrouw Beer vindt het tijd voor vakantie, met een tentje. De keurige meneer Haas vindt het een slecht idee, maar stapt toch in het kleine rode autootje van mevrouw Beer. Prentenboek met paginagrote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Meneer Haas en Mevrouw Beer gaan op vakantie
Auteur
Christa Kempter
Illustrator
Frauke Weldin
Vertaler
Ineke Ris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Der große Ausflug
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789051161311 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Anders zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mevrouw Beer vindt het tijd voor vakantie. Met een tentje. Dat is helemaal niets voor de keurige meneer Haas, haar benedenbuurman. Mopperend en zich ergerend aan de koekjes kruimelende mevrouw Beer perst meneer Haas zich in het kleine autootje. Net als in het eerste deel 'Meneer Haas en mevrouw Beer'* weet de bourgondische mevrouw Beer haar stijve metgezel een beetje te ontdooien en genieten ze uiteindelijk samen van het leven. De tamelijk uitgebreide, prettig voor te lezen tekst, staat veelal afgedrukt in de grote platen over steeds twee pagina's. Op deze, met humor neergezette schilderingen in gedekte tinten is veel te zien. Op het uitnodigende omslag rijden mevrouw Beer en meneer Haas in het rode autootje. Kleuters zullen genieten van het tweetal. Vanaf ca. 4 jaar.

Meneer Haas en Mevrouw Beer gaan op vakantie

Mevrouw Beer houdt van gezelligheid en een beetje rommel. Meneer Haas houdt juist van orde en netheid. Op een dag besluit mevrouw Beer dat meneer Haas hard aan vakantie toe is - met haar. Maar ja, twee zulke verschillende karakters, en dan bij elkaar in één tent?  Dat kan niet goed gaan! Toch gaan ze samen de wijde wereld in ...
De opvolger van  'Meneer Haas en Mevrouw Beer' is opnieuw een groot succes. Meneer Haas, klein en gesteld op orde en netheid, en Mevrouw Beer, een grote, vrolijke, maar bovenal rommelige dame wonen nog steeds in hetzelfde huis.
Omdat meneer Haas zich blijft ergeren aan mevrouw Beer, stelt ze voor om samen op vakantie te gaan. Eerst heeft hij geen zin maar hij geeft toch toe. De volgende ochtend vertrekt het tweetal met de tent. Meneer Haas stelt zich voortdurend vragen bij wat mevrouw Beer doet, maar moet uiteindelijk toegeven dat hij kamperen toch leuk vindt. En het wordt een fijne vakantie.
Meneer Haas en mevrouw Beer zijn in alles tegenpol…Lees verder

Suggesties