Boek
Nederlands

Meneer Haas en mevrouw Beer zijn jarig

Christa Kempter (auteur), Frauke Weldin (illustrator), Ineke Ris (vertaler)
+1
Meneer Haas en mevrouw Beer zijn jarig
×
Meneer Haas en mevrouw Beer zijn jarig Meneer Haas en mevrouw Beer zijn jarig
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Meneer Haas poetst het hele huis, want hij is morgen jarig. Maar hij wil het niet eens vieren! Mevrouw Beer houdt juist heel erg van feestjes. En van cadeautjes. Prentenboek met paginagrote schilderingen in warme kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Meneer Haas en mevrouw Beer zijn jarig
Auteur
Christa Kempter
Illustrator
Frauke Weldin
Vertaler
Ineke Ris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Herr Hase und Frau Bär feiern Geburtstag
Editie
1
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2013
[25] p. : ill.
ISBN
9789051162929 (hardback)
Plaatsingssuggestie
Jarig zijn (ZIZO)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Meneer Haas is al vroeg in zijn nopjes: hij poetst het huis, hij stoft de planten, hij strijkt zijn pantoffels. Waarom? Omdat hij morgen jarig is! Meneer Haas viert zijn feestje niet, maar wordt evengoed flink verwend. Mevrouw Beer is wel een beetje jaloers op al die cadeautjes en die verwennerij. Zij wil ook jarig zijn. Hoe zou zij hiermee om gaan? Leuk verhaal over twee dieren die in hetzelfde huis wonen. Haas en Beer zijn twee tegenpolen, maar accepteren en tolereren elkaar. Dit aantrekkelijk ogende prentenboek in groot formaat bevat prachtig geschilderde, vriendelijke prenten. Ze tonen de wollige dieren en zijn neergezet in warme kleuren. De illustraties beslaan meestal een dubbele pagina. De tekst, die in de illustraties is gedrukt, bestaat steeds uit blokken van drie tot negen regels. Dit is het vierde prentenboek over Meneer Haas en Mevrouw Beer, eerder gingen ze onder meer samen op vakantie en kregen ze een logé*. Prachtig verzorgd voorlees- en kijkboek voor kinderen vanaf ca…Lees verder

Meneer Haas en Mevrouw Beer zijn jarig

Meneer Haas is jarig. Zijn grote verlangen is die dag rustig door te brengen in zijn kraaknette huis. Omdat mevrouw Beer dat wel onnoemelijk saai vindt, nodigt ze haar vijf broers uit en zet ze een tuinfeest op poten met vrolijk gezang en veel honingsoep. Tegelijk is mevrouw Beer bijzonder jaloers op de cadeautjes die meneer Haas krijgt van zijn familie. Ze besluit dat ze vanaf nu altijd samen jarig zijn, zodat ze altijd samen én van het feest én van de cadeautjes kunnen genieten.
Zoals de drie vorige boeken over dit aparte stel gaat ook dit weer over het feit dat deze twee tegenpolen ondanks alles toch altijd weer een modus vivendi vinden. Enerzijds de huiseigenaar Haas, uiterst bekommerd om orde, netheid en rust. En anderzijds zijn huurder Beer: sloddervos en levensgenieter.
De personages druisen zeker in tegen de stereotiepen: het lichte figuurtje op boenpantoffels is een man, de plompe vrolijke kwast een vrouw. Verder is het verhaal vrij lief en braaf. De uitbundige il…Lees verder

Suggesties