Boek
Nederlands

Meneer Haas en Mevrouw Beer

Christa Kempter (auteur), Frauke Weldin (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De nette meneer Haas ergert zich aan de rommelige mevrouw Beer die bij hem in huis woont. Wanneer mevrouw Beer een feestje geeft, ontdekt meneer Haas hoe leuk dat is. Prentenboek met paginagrote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Meneer Haas en Mevrouw Beer
Auteur
Christa Kempter
Illustrator
Frauke Weldin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Herr Hase und Frau Bär
Uitgever
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789051160871
Plaatsingssuggestie
Anders zijn (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer meneer Haas een mooi oud huis koopt, beseft hij al snel dat zijn woning veel te groot is voor een haas alleen. Dus gaat hij op zoek naar een huurder. De volgende dag betrekt mevrouw Beer de eerste verdieping. Alleen is mevrouw Beer helemaal anders dan meneer Haas. Ze blijft tot de middag in bed liggen en vergeet de ramen te zemen en komt zonder het te vragen proeven van de worteltaart van meneer Haas. Net wanneer meneer Haas het helemaal gehad heeft, ontdekt hij dat luide berenfeestjes ook best gezellig kunnen zijn. En mevrouw Beer leert dat je door propere ramen beter de sterren kunt zien.
Meneer Haas en Mevrouw Beer is een prentenboek met een duidelijke moraal: in het samenleven met anderen moeten we leren omgaan met elkaars verschillen. Meer nog, we kunnen bijleren van een andere levensstijl als we eenmaal stoppen met veroordelen. Hoewel deze moraal in onze (multiculturele) samenleving zeker nuttig kan zijn voor jonge kinderen, had ze best een iets creatievere en…Lees verder
Meneer Haas is heel netjes en heeft zijn huis opgeruimd en schoon. Mevrouw Beer die de bovenverdieping bij hem huurt, is het tegenovergestelde. Ze houdt van gezelligheid en geeft niet om kruimels en vieze vingers. En dat de ramen vuil zijn, ergert alleen meneer Haas. Hij piekert over een manier om van zijn huurster af te komen, maar dan geeft mevrouw Beer een feestje en ziet meneer Haas hoe gezellig dat kan zijn. Aantrekkelijk groot formaat humoristisch prentenboek over samenleven en tolerantie. De prachtige, in warme kleuren geschilderde illustraties beslaan een hele of zelfs dubbele pagina. De tekst is op de tegenoverliggende pagina of in illustraties geplaatst en bestaat uit vijf tot vijftien regels per pagina. Heerlijk voorlees- en kijkboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Meneer Haas en Mevrouw Beer

In het bos ontdekt Meneer Haas een groot, vervallen en leegstaand huis. Hij besluit er zijn intrek te nemen. Omdat het huis veel te groot is voor een haas alleen, hangt hij een bordje op met: 'Mooie woning te huur: 1e verdieping'. De volgende ochtend meldt zich een huurder; het is Mevrouw Beer. Eigenlijk had Haas een kleinere huurder in gedachten maar Mevrouw Beer wuift al zijn bezwaren luchtig weg. Haas, die van een geordend en rustig leven houdt, stelt wel zijn voorwaarden. Maar het duurt niet lang of hij merkt dat Beer die allemaal aan haar laars lapt: ze is niet stil, ze is niet netjes, ze is lui en gulzig. Na een tijdje is Haas het beu: Ze wil altijd alles van mij, maar zelf doet ze niks. Maar hoe krijgt Haas Mevrouw Beer het huis weer uit? Het wordt nog erger als Beer een berenfeest op de eerste verdieping geeft.  Boos stapt Haas naar boven maar hij krijgt niet de kans om te mopperen. Mevrouw Beer trekt hem onmiddellijk de dansvloer op en als Haas moe wordt draagt Beer hem naar …Lees verder

Suggesties