Boek
Nederlands

De familie Wachtman

Het leven van een jurist, gespecialiseerd in privacywetgeving rond spermadonoren en zelf stiekem spermadonor, wordt gecompliceerd als een studente vasthoudend beweert zijn dochter te zijn.
Titel
De familie Wachtman
Auteur
Christiaan Alberdingk Thijm
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, copyright 2021
369 p.
ISBN
9789026352508 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Philip Wachtman is een medewerker aan de Amsterdamse rechtenfaculteit, met als specialiteit de privacywet rondom spermadonoren. Bovendien is hij stiekem een anonieme spermadonor bij een zaadbank. Zijn vriendin Freya probeert wanhopig om zwanger van hem te worden, maar Philip weigert een vruchtbaarheidstest te ondergaan. Zijn leven wordt extra gecompliceerd als een studente hem om begeleiding bij het schrijven van haar scriptie vraagt, want daarnaast beweert ze ook nog eens zijn dochter te zijn – of is ze slechts één van zijn vele kinderen? En wat wanneer zijn recht op anonimiteit gaat vervallen? Spannende, doorwrochte en intelligente roman; in het begin lijkt de plot wat al te doorzichtig, maar wanneer de schrijver de verwikkelingen in een stroomversnelling brengt, neemt de onvoorspelbaarheid en daarmee het niveau toe. Als bonus wordt de lezer er ook nog eens toe aangezet om na te denken over welke rechten de donor heeft en welke rechten 'zijn' kind heeft, hoewel de auteur daar (geluk…Lees verder

Over Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan Alberdingk Thijm (Laren, 1971) is een Nederlands advocaat, gespecialiseerd in auteurs- en informatierecht. Daarnaast is hij romanschrijver; in 2011 debuteerde hij met Het proces van de eeuw en in 2021 verscheen De familie Wachtman.

Biografie

Alberdingk Thijm is een telg uit het geslacht Alberdingk en een achterkleinzoon van schrijver Karel Joan Lodewijk Alberdingk Thijm, beter bekend onder zijn pseudoniem Lodewijk van Deyssel. Christiaans broer is scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm.

In 1997 studeerde Alberdingk af aan de faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam, en begon hij als advocaat-stagiair bij kantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Hij maakte zijn drie stagejaren niet vol. Na anderhalf jaar besloot hij onderzoek te gaan doen naar auteursrecht en internet aan de Universiteit van Amsterdam.

Met de opgedane kennis begon hij samen met twee anderen een eigen kant…Lees verder op Wikipedia