Boek
Nederlands

Een hard spel : belangrijke info voor acteurs

Een hard spel : belangrijke info voor acteurs

Beknopt handboek voor beginnende en beroepsacteurs over hun juridische positie.
Titel
Een hard spel : belangrijke info voor acteurs
Auteur
Christiaan Alberdingk Thijm
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Diemen: AMB, 2013
113 p. : ill.
ISBN
9789079700486 (paperback)
Plaatsingssuggestie
793.2 (SISO) Theater ; Theater (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een gids voor beroepsacteurs over hun rechten als acteur, hoe zij er gebruik van kunnen maken en hoe zij aan hun werk kunnen verdienen. Auteur Christiaan Alberdink Thijm is jurist en behandelt allerlei onderwerpen waarmee acteurs te maken krijgen, zoals auteursrecht, vrijheid van meningsuiting en thuiskopievergoedingen. De tekst is makkelijk leesbaar en wordt afgewisseld met mensen die werkzaam zijn in de theaterbranche die tips geven over valkuilen waar je als acteur in terecht kunt komen. Met verhalen van o.a. Waldemar Torenstra, Gijs Scholten van Asschat, Monique van de Ven, Dirk Zeelenberg, maar ook Vanessa Henneman, een agent. Het handzame gidsje is geïllustreerd met zwart-wittekeningen en een oranje steunkleur.

Over Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan Alberdingk Thijm (Laren, 1971) is een Nederlands advocaat, gespecialiseerd in auteurs- en informatierecht. Daarnaast is hij romanschrijver; in 2011 debuteerde hij met Het proces van de eeuw en in 2021 verscheen De familie Wachtman.

Biografie

Alberdingk Thijm is een telg uit het geslacht Alberdingk en een achterkleinzoon van schrijver Karel Joan Lodewijk Alberdingk Thijm, beter bekend onder zijn pseudoniem Lodewijk van Deyssel. Christiaans broer is scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm.

In 1997 studeerde Alberdingk af aan de faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam, en begon hij als advocaat-stagiair bij kantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Hij maakte zijn drie stagejaren niet vol. Na anderhalf jaar besloot hij onderzoek te gaan doen naar auteursrecht en internet aan de Universiteit van Amsterdam.

Met de opgedane kennis begon hij samen met twee anderen een eigen kant…Lees verder op Wikipedia