Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het proces van de eeuw

Een jonge advocaat wordt bij het realiseren van zijn ambities niet gehinderd door scrupules.
Onderwerp
Advocaten
Titel
Het proces van de eeuw
Auteur
Christiaan Alberdingk Thijm
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Lebowski, 2018 | Andere uitgaves
Verschijningsdatum
13-08-2018
ISBN
9789048847655 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het proces van de eeuw is een advocatenverhaal van Christiaan Alberdingk Thijm. Eppo Boetselaar staat aan het begin van zijn carrière en verprutst het al meteen door een pikante e-mail te sturen naar een medewerkster van een advocatenkantoor, in de verkeerde veronderstelling dat dat hem zou kunnen binnenloodsen. Gelukkig vindt hij een beschermengel die hem als stagiair aanneemt. En vervolgens wordt het kantoor waar hij werkt overgenomen door het meest gerenommeerde kantoor in Nederland. Eppo gaat mee, zonder de reguliere procedures voor aanwerving te moeten doorlopen. Plots krijgt hij een kans aan de top van het advocatenwereldje! En ambitieus is hij wel. Wat betreft ervaring schiet hij helaas te kort, maar dat lost hij op door gebruik te maken van andere stagiaires die min of meer ongeschikt werden bevonden en geen interessante zaken meer toegeschoven krijgen. Hijzelf daarentegen krijgt rechtstreeks opdrachten van de grote baas, Willem Helvoeth.
Met wat bedrog links en re…Lees verder
Christiaan Alberdink Thijm, advocaat-specialist op internetrecht te Amsterdam, schreef als debuut een “legal novel”. De hoofdpersoon Eppo Boetzelaar is advocaat in opleiding. Hij gaat met zijn patroon, letselschadeadvocaat Foekje de Jong, van een klein kantoor in de binnenstad mee over naar het meest prestigieuze kantoor van het land, Schwaab & Helvoeth. Gedreven door ambitie en niet gehinderd door zelfreflectie en eerlijkheid stijgt zijn ster snel. Boetzelaar maakt grote fouten, bouwt zijn kasteel op leugens, verzwijgt die en raakt in de onvermijdelijke val, waarin hij het kantoor meesleept. Het draait uit op een procedure van Schwaab & Helvoet tegen Boetzelaar, die hij zonder hulp wil afronden. Het verhaal, geen sleutelroman, wordt goed en in verzorgd Nederlands verteld, met veel oog voor de realiteit van de advocatuur en heel reële personages. Alberdink Thijm bouwt een mooie spanningsboog op die niet helemaal onverwacht uitmondt in redding door degene die hij veronachtzaamde: Foekj…Lees verder

Over Christiaan Alberdingk Thijm

Christiaan Alberdingk Thijm (Laren, 1971) is een Nederlands advocaat, gespecialiseerd in auteurs- en informatierecht. Daarnaast is hij romanschrijver; in 2011 debuteerde hij met Het proces van de eeuw en in 2021 verscheen De familie Wachtman.

Biografie

Alberdingk Thijm is een telg uit het geslacht Alberdingk en een achterkleinzoon van schrijver Karel Joan Lodewijk Alberdingk Thijm, beter bekend onder zijn pseudoniem Lodewijk van Deyssel. Christiaans broer is scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm.

In 1997 studeerde Alberdingk af aan de faculteit Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam, en begon hij als advocaat-stagiair bij kantoor De Brauw Blackstone Westbroek. Hij maakte zijn drie stagejaren niet vol. Na anderhalf jaar besloot hij onderzoek te gaan doen naar auteursrecht en internet aan de Universiteit van Amsterdam.

Met de opgedane kennis begon hij samen met twee anderen een eigen kant…Lees verder op Wikipedia