Een kwestie van zwijgen

Christian De Coninck (auteur), Martine Derycke (verteller)
Nadat een specialist van een private bank met de dood is bedreigd en een ontploffing plaatsvindt in het gebouw waarin de bank gevestigd was, krijgt commissaris De Coninck van de Brusselse politie te maken met de nietsontziende Japanse maffia.
Titel
Een kwestie van zwijgen
Auteur
Christian De Coninck
Verteller
Martine Derycke  (inlezer)
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2016
1 cd
Speelduur
8:26
Oorspr. uitgever
Houtekiet
Aantekening
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de haven van Zeebrugge plegen twee arbeiders een stoutmoedige overval op een beveiligde transportwagen. Naast enkele miljoenen aan diamanten zijn ze nu ook in het bezit van een hoeveelheid documenten in het Japans. Ondertussen meldt de specialist van een private bank aan de Brusselse politie dat hij met de dood wordt bedreigd door onbekenden. Wanneer kort daarna een ontploffing plaatsvindt op een verdieping van een appartement waarin de bank gevestigd was, gelooft hoofdcommissaris Goris niet in een ongeluk. Dan blijkt dat de nietsontziende Japanse maffia, de yakuza, in Brussel aanwezig is om geld wit te wassen. Deze tiende detectiveroman van de Brusselse commissaris De Coninck rond Goris en zijn team is niet zijn beste. Het mag de lezer dan misschien niet verbazen dat ook de yakuza in Vlaanderen is neergestreken, maar het extreme geweld is niet in verhouding. En plot nummer twee, die van de havenarbeiders en hoe ze hun problemen oplossen, is nogal simplistisch. Maar het grootste be…Lees verder

Over Christian De Coninck

Christian De Coninck (Brussel, 23 juli 1960) is in België bekend als politiefunctionaris en auteur van misdaadromans. Hij groeide op in de schaduw van de Basiliek van Koekelberg waar de bakkerij van zijn ouders stond.

Politie

Volgde de humaniora aan het Heilig-Hartcollege (Ganshoren). Na zijn studies werd hij aangeworven bij de gemeentelijke politie van Brussel, waar hij op zesentwintigjarige leeftijd promoveerde als adjunct-politiecommissaris. Hij werkte als wachtofficier, wijkofficier, diensthoofd van de territoriale veiligheid en lokale recherche, verbindingsofficier bij de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken om op 1 januari 2000 aangesteld te worden als woordvoerder.

Auteur

In 2005 kluisterde een ziekte hem aan het ziekbed. Hij maakte van de gedwongen rust gebruik om een drie politieromans te schrijven: "De Praagse Connectie", "Het Octopuscomplex" en "Het Boemerangprincipe". Ui…Lees verder op Wikipedia