Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De plaats der waarheid

Christian Jacq (auteur)

De plaats der waarheid

In de reeks:
De officier die de Lichtsteen - een lichtgevende kubus met buitengewone eigenschappen - in handen wil krijgen, brengt de leider van de Plaats der Waarheid in grote moeilijkheden.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
De plaats der waarheid
Auteur
Christian Jacq
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
La place de la vérité
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2001
381 p.
ISBN
90-245-3859-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierde en laatste deel* van een historische roman, spelend in het oude Egypte ten tijde van Ramses II en diens opvolger Merneptah. Plaats van handeling is het dorp van de mensen die de graven van de farao's ten westen van Thebe maakten en dat tegenwoordig Deir el-Medineh heet. De officier Mehy, die de Lichtsteen in handen wil krijgen, een lichtgevende kubus met buitengewone eigenschappen, brengt Paneb in moeilijkheden, die de leider van het dorp is geworden na de moord op zijn stiefvader. Paneb van zijn kant probeert erachter te komen wie de verrader is en wie zijn stiefvader heeft vermoord. Pas aan het einde van het boek slaagt hij hierin. De auteur is een Frans egyptoloog die door zijn romans meer bekendheid wil geven aan het oude Egypte. Van zijn boeken verschijnt nu de een na de andere in Nederlandse vertaling. Aan de historische achtergrond wordt veel aandacht besteed en de opvattingen van de oude Egyptenaren komen duidelijk naar voren. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het bo…Lees verder

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia