Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De tempel voor miljoenen jaren

Christian Jacq (auteur)

De tempel voor miljoenen jaren

In de reeks:
Ramses; 2
In het Egypte van de dertiende eeuw voor Chr. is de jonge Ramses farao geworden en moet hij de strijd aanbinden met zijn oudere broer. Vervolg op 'De zoon van het licht'.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
De tempel voor miljoenen jaren
Auteur
Christian Jacq
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le temple des millions d'annees
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1997 | Andere uitgaves
333 p.
ISBN
90-245-0760-X

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 49 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historische roman, spelend in het oude Egypte in de dertiende eeuw voor de jaartelling, met als hoofdfiguur de bekende farao Ramses II. In dit tweede deel van de romancyclus worden de eerste regeringsjaren van Ramses beschreven. Niet iedereen is gelukkig met dit koningschap en complotten tegen Ramses worden gesmeed. Aan het einde van het boek wordt Ramses bovendien geconfronteerd met aanvalsplannen van de Hettieten. De auteur is een Frans egyptoloog en wil door zijn romans meer bekendheid geven aan het oude Egypte. Door in zijn verhaal Mozes, Homerus, Menelaüs en Helena te introduceren verbreedt hij het perspectief, maar maakt hij zijn verhaal tegelijk onwaarschijnlijker. Zijn opvatting dat Mozes een aanhanger van de zonnereligie van Echnaton zou zijn geweest, is zeer omstreden. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek zeker toegankelijk, maar echt boeiend wordt het verhaal niet: daarvoor is de stijl te voorspelbaar en zijn de figuren te vlak. Pocketeditie.

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia