Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Terwijl de twee zonen van farao Ramses II verliefd zijn op dezelfde vrouw, voeren zij beiden strijd om het rijk van de farao te beschermen tegen bedreigingen van binnenuit.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
De verloren ziel
Auteur
Christian Jacq
Vertaler
Vivienne Stringa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le voleur d'âmes
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2017
229 p.
ISBN
9789401607919 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het derde deel van de ‘Setne-serie’* die zich afspeelt in het Egypte van farao Ramses II. Zijn beide zonen Ramesses en Setne proberen het rijk te beschermen tegen bedreigingen. De eerste als generaal, de tweede als schrijver met bovennatuurlijke krachten. Terwijl het gevaar groter wordt door samenzweringen van binnenuit door een Syrische crimineel, een militaire actie mislukt door verraad en Setne officieel is doodverklaard, wordt ook de vrouw die zij beiden liefhebben bedreigd. Vooral door haar vader, de koopman en magiër Kekou. Dit deel levert een goede bijdrage aan de boeiende reeks. De schrijver (1947) is egyptoloog en strooit met zijn grote kennis over het godendom en de krachten die aan de vele goden worden toegeschreven. Daarnaast zijn de Egyptische rechtspraak en het dagelijks leven interessant beschreven met nadruk op eet- en drinkgewoontes en geneeskrachtige middelen. Dit alles goed ingepast in de historische situatie. De personages zijn intrigerend en het verhaal wordt boei…Lees verder

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia