E-boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Verhalenverteller pur sang Christian Jacq bevestigt zijn schrijverstalent met een nieuw deel uit de Setne-serie. Terwijl iedereen denkt dat hij verdronken is, vaart Setne ongemerkt naar de geheime stad. Hij hoopt daar de vaas van Osiris te vinden en zo de zwarte magiër te slim af te zijn. Zal het hem lukken? En zal hij zijn geliefde, die denkt dat hij dood is, ooit nog terugzien?
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
De verloren ziel
Auteur
Christian Jacq
Vertaler
Vivienne Stringa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le voleur d'âmes
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2017
181 p. (ePub2, 1565767 bytes)
ISBN
9789401607292

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia