Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De vrouwe van Aboe Simbel

Christian Jacq (auteur)

De vrouwe van Aboe Simbel

In de reeks:
Na de slag bij Kadesj streven de Egyptenaren en de Hettieten moeizaam naar een vredesverdrag. Vervolg op "De slag bij Kadesj".
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
De vrouwe van Aboe Simbel
Auteur
Christian Jacq
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La dame d'Abou Simbel
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2003 | Andere uitgaves
351 p.
ISBN
90-245-4156-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historische roman, spelen in het oude Egypte in de dertiende eeuw voor de jaartelling, met als hoofdfiguur de bekende farao Ramses II. In dit vierde deel van de romancyclus gaat het om de situatie na de slag bij Kades tegen de Hethieten, waarin de twee grootmachten (Egypte en het Hethietenrijk) moeizaam naar een vredesverdrag streven. In deze periode plaatst de auteur ook de uittocht van het volk Israel uit Egypte, waarvan hij een eigen versie geeft. De auteur is een Franse egyptoloog en wil door zijn romans meer bekendheid geven aan het oude Egypte. Aan de historische achtergrond wordt dus veel aandacht besteed, maar zijn weergave van de uittocht is zeer omstreden. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek zeker toegankelijk, maar echt boeiend wordt het verhaal niet: daarvoor mist de auteur stijlgevoel. Het boek eindigt met de dood van Ramses favoriete vrouw Nefertari bij een bezoek aan de juist voltooide tempels van Aboe Simbel. Pocketeditie.

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia

Suggesties