Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De wet van de woestijn

Christian Jacq (auteur)

De wet van de woestijn

In de reeks:
Ten tijde van farao Ramses II wordt rechter Pasair, die bezig is met een onderzoek naar een complot tegen de farao, gedeporteerd naar een strafkolonie; zijn geliefde en zijn vriend zetten dan het onderzoek voort.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
De wet van de woestijn
Auteur
Christian Jacq
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
La loi du desert
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1999
319 p.
ISBN
90-245-3750-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historische detectiveroman, spelend in het oude Egypte ten tijde van de bekende farao Ramses II. De hoofdpersoon, rechter Pasair, is bezig met een onderzoek naar een complot tegen de farao, maar hij wordt gedeporteerd naar een strafkolonie. Zijn geliefde Neferet en zijn vriend Soeti zetten het onderzoek voort en proberen Pasair weer vrij te krijgen. De jacht op de samenzweerders kan worden heropend. Een Hethitische prinses blijkt bij het complot betrokken. De auteur is een Frans egyptoloog die door zijn romans meer bekendheid wil geven aan het oude Egypte. Zijn vijfdelige romanreeks over Ramses II verscheen reeds in Nederlandse vertaling. Dit is het tweede boek met rechter Pasair in de hoofdrol. Aan de historische achtergrond wordt veel aandacht besteed en de opvattingen van de oude Egyptenaren komen duidelijk naar voren. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek zeker toegankelijk, maar de literaire kwaliteiten van de auteur zijn beperkt, vooral als het gaat om de dialogen. Klein…Lees verder

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia