Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De zoon van het licht

Christian Jacq (auteur)
+1
De zoon van het licht
×
De zoon van het licht De zoon van het licht

De zoon van het licht

In de reeks:
In het Egypte van 1200 voor Chr. wordt Ramses door zijn vader aangewezen als zijn opvolger; niet iedereen is het daar mee eens en twee troonpretendenten bereiden een greep naar de macht voor.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
De zoon van het licht
Auteur
Christian Jacq
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le fils de la lumière
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002 | Andere uitgaves
349 p.
ISBN
90-245-4407-6

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Historische roman, spelend in Egypte omstreeks 1200 voor de jaartelling, met als hoofdfiguur de bekende farao Ramses II. In dit eerste deel van de cyclus wordt beschreven hoe Ramses door zijn vader Seti I wordt uitgekozen als opvolger en op het koningschap wordt voorbereid. Niet iedereen is gelukkig met de keuze en twee troonpretendenten bereiden een greep naar de macht voor. Aan het einde van het boek is Seti I gestorven en verkeert Ramses in een crisis. Intussen is hij wel vader geworden bij zijn minnares en getrouwd met Nefertari. De auteur is een Frans egyptoloog en wil door zijn romans meer bekendheid geven aan het oude Egypte. Door in zijn verhaal Mozes, Homerus, Menelaüs en Helena te introduceren verbreedt hij het perspectief, maar maakt hij zijn verhaal tegelijk onwaarschijnlijker. De schrijfstijl is vrij eenvoudig en het boek is zeker toegankelijk. Bovendien onthoudt de auteur zich van ellenlange beschrijvingen van het oude Egypte, die vergelijkbare boeken onleesbaar maken. E…Lees verder

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia

Suggesties