Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het verboden boek

Christian Jacq (auteur), Vivienne Stringa (vertaler)
Terwijl de jongste zoon van farao Ramses II zijn verloofde Sekhet zoekt, verkeert het rijk in groot gevaar door een complot van Sekhets vader die een zwarte magie͏̈r is en een geheimzinnige Syrie͏̈r.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
Het verboden boek
Auteur
Christian Jacq
Vertaler
Vivienne Stringa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le livre interdit
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2017
219 p.
ISBN
9789401607261 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het vervolg op ‘Het vervloekte graf’*. In het oude Egypte ten tijde van Ramses II strijden zijn twee zonen om de gunsten van dezelfde vrouw Sekhet. Setne, de jongste, is de wijsgeer en schrijver die probeert het verboden boek van de god Thot te vinden, een gevaarlijk boek dat door een zwarte magiër gebruikt kan worden in zijn complot tegen de farao. Ramesses, de oudste, is de krijgsman die het bevel over de troepen van de farao heeft en met geweld een opstand wil verwijderen, die de vader van Sekhet met behulp van een Syriër wil ontketenen. De schrijver (1947), die egyptoloog is, geeft een fraai beeld van het leven in Egypte in de dertiende eeuw voor Christus. Het (bij)geloof speelt er een belangrijke rol, evenals het geloof in spreuken en voortekenen. Daardoor heeft de lezer geen moeite met alle occulte of paranormale verschijnselen. Daarnaast is het verhaal ook historisch juist. De plot is aardig, maar komt toch enigszins op de tweede plaats. Het verhaal is redelijk goed te volgen v…Lees verder

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia