Terwijl de jongste zoon van farao Ramses II zijn verloofde Sekhet zoekt, verkeert het rijk in groot gevaar door een complot van Sekhets vader die een zwarte magiër is en een geheimzinnige Syriër.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
Het verboden boek
Auteur
Christian Jacq
Vertaler
Vivienne Stringa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le livre interdit
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2017
1 cd
Speelduur
05:16
Oorspr. uitgever
Xander
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a451812

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia