Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het vervloekte graf

Christian Jacq (auteur), Marga Blankestijn (vertaler)
Nadat een zwarte magiër een gevaarlijk voorwerp heeft gestolen om daarmee farao Ramses II van de troon te stoten, is het aan zijn jongste zoon om deze dreiging ongedaan te maken.
Onderwerp
Egypte ; oudheid
Titel
Het vervloekte graf
Auteur
Christian Jacq
Vertaler
Marga Blankestijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La tombe maudite
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2017
232 p.
ISBN
9789401606561 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In het Egypte van farao Ramses II zijn de Hethieten verslagen en zit Ramses stevig op de troon. Tenminste, dat lijkt zo. Terwijl zijn oudste zoon Ramesses als opperbevelhebber de Nubiërs in het zuiden een lesje probeert te leren, is het zijn jongere broer, de in boeken en wijsheid geïnteresseerde Setne die de farao het leven redt. Maar er dreigen ook gevaren van binnenuit. Een geheimzinnige zwarte magiër heeft een gevaarlijk vervloekt voorwerp gestolen en wil daarmee Ramses van de troon stoten. Met behulp van de knappe Sekhet probeert Setne deze magiër te vinden en de vloek op te heffen. Een complicerende factor is dat ook zijn broer een oogje heeft op deze Sekhet. De manier waarop de schrijver (1947) de wereld van het oude Egypte tot leven wekt, wijst op een grote kennis van deze cultuur in al zijn aspecten. Hierdoor wordt ook het bestaan van magiërs, de kracht van bezweringsformules en andere bovennatuurlijke zaken door de lezer als heel reëel ervaren. Behalve dat het verhaal de lez…Lees verder

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia