Braille
Nederlands

Uit liefde voor Philae

Christian Jacq (auteur)
+1
Uit liefde voor Philae
×
Uit liefde voor Philae Uit liefde voor Philae

Uit liefde voor Philae

Een Isis-priesteres tracht in de zesde eeuw met haar geliefde en een aantal adepten op het eiland Philae de oude godsdienst van de farao's te verdedigen en te handhaven.
Titel
Uit liefde voor Philae
Auteur
Christian Jacq
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Pour l'amour de Philae
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2000
12 banden
Oorspr. uitgever
Element
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In een tempel op het heilige eiland Philae tracht een Isis-priesteres met haar geliefde en een aantal adepten in de zesde eeuw de oude godsdienst der farao's vergeefs te verdedigen en te handhaven tegenover het christelijk geweld van de bisschop van Elephantine en fanatieke heremieten. Een goed gedocumenteerde roman van schrijver en egyptoloog Christian Jacq van wie eerder o.a. een vijfdelige romancyclus over Ramses II werd vertaald. Hij geeft een uitstekend beeld van het politieke, sociale en godsdienstige leven van het toenmalige Egypte als deel van het Byzantijnse Rijk. Ondanks een wat geforceerd plot een vlot leesbare boeiende historische roman, die de liefhebber zeker zal aanspreken. Omslag met lichtgele en blauwe belettering met een geelgetinte afbeelding van een deel van een tempel. Kleine druk.

Over Christian Jacq

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door het Oude Egypte. Hij las het boek History of Ancient Egyptian Civilization van Jacques Pirenne en besloot egyptoloog te worden. Ook wilde hij graag schrijven over Egypte. Op zijn achttiende had hij al acht boeken geschreven.

Samen met zijn vrouw richtte hij het Institut Ramses op. Dit instituut wil alle historisch waardevolle sites in Egypte fotografisch vastleggen, zodat die voor het nageslacht bewaard blijven, terwijl ze anders voorgoed verloren zouden gaan.

Christian Jacq heeft een doctoraat in egyptologie aan de Sorbonne.

In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte…Lees verder op Wikipedia