Boek
Nederlands

Kukel en de schone slaapster

Christian Jolibois (auteur), Christian Heinrich (auteur), Thea Dubelaar (vertaler)
Kukel, Karamel en Blater gaan naar opa in de grote stad. Daar is een wedstrijd: wie kan de prinses wakker kukelen? Ze is betoverd en slaapt al honderd jaar. AVI-M5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Kukel en de schone slaapster
Auteur
Christian Jolibois Christian Heinrich
Vertaler
Thea Dubelaar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La poule au bois dormant
Uitgever
Kalmthout: Abimo, 2016
[46] p. : ill.
ISBN
9789462345126 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 200 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Kippetjes Kukel en Karamel gaan met hun vriendje Blater het schaap naar de grote stad, op bezoek bij hun opa. Hij is de omroeper, die alle nieuwtjes overal in de stad rondbazuint. In de stad aangekomen horen ze al snel opa Haan roepen. Hij kukelt dat er aan de overkant van de rivier een prinses ligt te slapen, al honderd jaar! Alle stoere hanen van de stad krijgen de kans om de schone slaapster wakker te kukelen. Dat is nog niet eenvoudig, want de rivier is heel breed. Opeens is opa Haan verdwenen, hoe kan dat? De drie vrienden gaan op onderzoek uit en proberen daarnaast de prinses wakker te kraaien. De tekst is steeds in korte zinnen, AVI-M5, en wordt onderbroken door veel stripachtige illustraties. Het verhaal is speels, met kleine grapjes (restaurant ‘het gare schaap’) en leuke details. Er zit vaart in het verhaal zodat lezers worden aangespoord tot doorlezen. De vele frisse tekeningetjes maken het tot een vrolijk geheel. Deel uit de uitgebreide serie ‘De kippetjes’. Voorlezen vana…Lees verder

Kukel en de schone slaapster

'De Kippetjes'-reeks telt al meerdere dunne, eenvoudige leesboekjes over Kukel en zijn vrienden. Voor de lezers waarvoor de 'echte' boeken nog net iets te hoog gegrepen zijn, kan deze reeks een oplossing bieden. Veel kleurrijke illustraties en korte stukjes tekst met een moeilijkheidsgraad voor kinderen van een jaar of acht zorgen ervoor dat ze er toch in zullen slagen om een boek uit te lezen. De verhaallijn is eenvoudig met een knipoog naar De Schone Slaapster en eindigt met een humoristische noot.

Door de stoere kippen en de toch ook wel stoere gebeurtenissen zullen jongens zich ook wel kunnen vinden in dit soort boeken. Mooi meegenomen, want deze doelgroep wordt niet altijd even makkelijk bereikt.


Suggesties