Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een vrouw ontdekt dat haar man al langere tijd een hersentumor heeft, vraagt ze zich met terugwerkende kracht af wat dat voor hun huwelijk betekent.
Onderwerp
Hersentumoren, Gezin, Schuld
Titel
Ik heb je zien verdwijnen
Auteur
Christian Jungersen
Vertaler
Femke Muller
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Deens
Oorspr. titel
Du forsvinder
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2013
412 p. : ill.
ISBN
9789044526455 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op vakantie op Mallorca met echtgenote Mia en tienerzoon Niklas vertoont Frederik – een succesvol rector van een privéschool – extreem roekeloos rijgedrag. Het gezin ontsnapt net aan een auto-ongeluk en direct daarna krijgt Frederik een epileptische aanval. In het ziekenhuis blijkt hij al lange tijd een hersentumor te hebben, die persoonlijkheidsveranderingen veroorzaakt. Ik-persoon Mia vraagt zich met terugwerkende kracht af tot wanneer hij handelde als zichzelf en vanaf wanneer als patiënt met een hersentumor. Was hun huwelijk de afgelopen drie jaar plotseling zo harmonieus doordat haar man een andere persoonlijkheid had? En is het beter om een man te hebben die altijd weg is en je bedriegt, maar die wel gezond is? Ook haar relatie met Niklas komt onder druk te staan. Als aan het licht komt dat Frederik op school miljoenen verduisterd heeft, probeert Mia te bewijzen dat hij ziek was. Tussen de hoofdstukken door staan fictieve brieven en populair-wetenschappelijke en neurowetenschapp…Lees verder

Over Christian Jungersen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Chris4321

Christian Jungersen (Kopenhagen, 10 juli 1962) is een Deens schrijver.

Jungersen debuteerde in 1999 met de roman Krat (Kreupelhout), die bekroond werd met BogForums Debutantspris. In 2004 kwam zijn tweede boek uit, Undtagelsen (De uitzondering), waarvoor hij onder andere De Gyldne Laurbær won, de prijs van de vereniging van Deense boekhandelaren. De rechten van dit boek zijn aan vijftien landen verkocht. Beide boeken zijn ook in het Nederlands vertaald. De uitzondering werd in 2009 door de lezers van de Deense krant Berlingske Tidende verkozen tot beste Deense roman uit de jaren 2000-2009.

In 2012 kwam Jungersens derde boek uit Du forsvinder (Je verdwijnt). Het boek kreeg lovende recensies in verschillende Deense kranten en stond hoog in de bestsellerslijsten. Het boek is in het Nederlands verschenen onder de titel Ik heb je zien verdwijnen.

Lees verder op Wikipedia