Strip
Nederlands

De schaduw van de duivel

Christian Perrissin (scenarist), Marc Bourgne (illustrator)
In de reeks:
Roodbaard; 31
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Het gaat niet goed tussen Erik en Roodbaard. De oude piraat is ongemerkt aan boord geglipt van het schip van zijn zoon. Roodbaard wil Erik overhalen met hem mee te gaan naar het andere eind van de wereld, naar het legendarisch Eldorado.

Erik kan het niet langer verdragen elke keer het slachtoffer te worden van de hersenschimmen van zijn vader. Hij is niet van plan de Demon van de Caraïben toe t

Onderwerp
Zeerovers
Titel
De schaduw van de duivel
Scenarist
Christian Perrissin
Illustrator
Marc Bourgne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 1999
48 p. : ill.
ISBN
90-6793-496-8

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 9 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Christian Perrissin

Christian Perrissin (1 januari 1964) is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Biografie

Christian Perrissin studeerde aan kunstacademie in Annecy en Parijs. Met de Zwitserse tekenaar Buche (Eric Buchschacher) begon hij in 1992 de serie Helene Cartier. Daarnaast werkte hij voor Bayard presse en aan de Franse televisieseries Tribunal en Docteur Sylvestre. Met tekenaar Daniel Redondo begon hij in 1996 aan De jonge jaren van Roodbaard, een spin-offserie van de Roodbaard-reeks. Voor de originele reeks schreef hij tussen 1999 en 2004 de scenario's voor de delen 32 t/m 35, met tekeningen van Marc Bourgne. Andere series waarvoor hij scenario's schrijft zijn El Niño, met de Kroatische tekenaar Boro Pavlovic, en Cap horn met de Italiaan Enea Riboldi.

Bibliografie

Helene Cartier

Suggesties