Strip
Nederlands

Het geheim van Elisa Davis

Christian Perrissin (scenarist), Marc Bourgne (illustrator)
In de reeks:
Roodbaard; 33-34
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Zijn bemanning staat als één man achter hem en volgt hem blindelings in al zijn avonturen, hoe waanzinnig die soms ook mogen lijken. Maar Erik, de zoon van Roodbaard, is veel vredelievender en zachter.
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Het geheim van Elisa Davis
Scenarist
Christian Perrissin
Illustrator
Marc Bourgne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Brussel: Dargaud Benelux, 2001-2004
2 dl.
ISBN
90-6793-605-7 90-6793-735-5

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Erik, de zoon van Roodbaard, Baba, Driepoot en het meisje Anny Read overleefden als enigen het vorige avontuur. Ze zijn gestrand in Lima en willen via Panama de overtocht naar Frankrijk maken. Ze kunnen zich aansluiten bij een konvooi dat door het indianengebied naar Porto Bello trekt. Onderweg vertelt Anny aan Erik het verhaal van haar jeugd. Hoe haar pleegmoeder belaagd en vermoord werd door jaloerse dorpsgenoten en inhalige grootgrondbezitters. En hoe ze op zoek gaat naar Roodbaard, de enige die de waarheid over haar natuurlijke moeder kan vertellen.

Het geheim van Elisa Davis maakt deel uit van de après-Roodbaard periode. Een spin-off. En een raamvertelling. Zoals het een moderne stripreeks betaamt lopen ook hier verschillende verhaallijnen naast elkaar. De trektocht door de jungle in het gezelschap van een konvooi dat een kostbare maar geheimzinnige lading vervoert enerzijds en de jeugdjaren van Anny/Lisa anderzijds.

Dit eerste deel zet de lijnen uit maar laa…Lees verder
Gekleurde realistische ballonstrip, geschreven hoofdletters, mensen als personages, enige seks en geweld, geen discriminatie of humor. Na een mislukte expeditie in de Andes waarbij Roodbaard is omgekomen, vertelt Elisa Davis (de echte naam van Anny Read, Roodbaards gezellin), terwijl ze door de Peruaanse jungle trekken om de kust te bereiken, over haar verleden. Ze groeide op in een smokkelherberg in Cornwall. Na de tragische dood van haar vader kan haar (stief)moeder de herberg niet draaiende houden, mede door opgestookte vijandigheid van de dorpelingen. Ze vluchten naar Bristol; tijdens de tocht komt haar moeder ook om. In Bristol ontmoet ze Roodbaard, waarmee de episode eindigt. Een wat triest verhaal over een vrouw die slachtoffer wordt van een corrupte landheer. Niet erg spannend en al helemaal niets met piraten of Roodbaard, dus voor de fans van de serie meestal een tegenvaller. Tekeningen wat meer uitgewerkt dan klare lijn, pasteltinten. Matig eerste deel uit een subreeks.

Over Christian Perrissin

Christian Perrissin (1 januari 1964) is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Biografie

Christian Perrissin studeerde aan kunstacademie in Annecy en Parijs. Met de Zwitserse tekenaar Buche (Eric Buchschacher) begon hij in 1992 de serie Helene Cartier. Daarnaast werkte hij voor Bayard presse en aan de Franse televisieseries Tribunal en Docteur Sylvestre. Met tekenaar Daniel Redondo begon hij in 1996 aan De jonge jaren van Roodbaard, een spin-offserie van de Roodbaard-reeks. Voor de originele reeks schreef hij tussen 1999 en 2004 de scenario's voor de delen 32 t/m 35, met tekeningen van Marc Bourgne. Andere series waarvoor hij scenario's schrijft zijn El Niño, met de Kroatische tekenaar Boro Pavlovic, en Cap horn met de Italiaan Enea Riboldi.

Bibliografie

Helene Cartier

Suggesties