Strip
Nederlands

Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 12

Christian Perrissin (scenarist), Marc Bourgne (illustrator)
+1
Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 12
×
Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 12 Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 12

Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 12

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Roodbaard ontdekt in een oud dagboek de vindplaats van een schat en weet in vermomming op het schip van Erik te komen, waar hij de bemanning wil aanzetten tot muiterij om zo koers te kunnen zetten naar het goud.
Bevat
De schaduw van de duivel
Het pad van de Inca
Onderwerp
Zeerovers
Titel
Roodbaard, de schrik van de zeven zeeën. Deel 12
Scenarist
Christian Perrissin
Illustrator
Marc Bourgne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Barbe rouge [12]
Uitgever
Haarlem: Uitgeverij Sherpa, © 2018
126 p. : ill.
ISBN
9789089881762 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twaalfde deel van de heruitgave van de stripserie 'Roodbaard'* met twee verhalen over deze zeerover plus een uitgebreid dossier. In de universiteitsbibliotheek van Coimbra vindt Roodbaard een oud reisverslag waarin aanwijzingen staan voor de vindplaats van een schat in de verborgen stad Machu Picchu. Hij heeft echter geen schip meer en scheept zich via een gewelddadige list in op het schip van zijn pleegzoon Erik, die de opdracht heeft een astronoom naar het Markiezeneiland te brengen. Samen met zijn vriendin Anny en de trouwe Baba organiseert Roodbaard een muiterij aan boord om de koers te verleggen naar Peru. Daar aangekomen, komt het tot een confrontatie met het Spaanse garnizoen. Met hulp van indiaanse vissers weten de piraten desondanks naar Cuzco te komen, van waaruit de indiaan Tibo hen over de oude Inkapaden naar Machu Picchu brengt. Daar wacht hun een onaangename verrassing. In realistische stijl getekende, ingekleurde stripverhalen met aandacht voor de historische achtergron…Lees verder

Over Christian Perrissin

Christian Perrissin (1 januari 1964) is een Frans scenarioschrijver van stripverhalen.

Biografie

Christian Perrissin studeerde aan kunstacademie in Annecy en Parijs. Met de Zwitserse tekenaar Buche (Eric Buchschacher) begon hij in 1992 de serie Helene Cartier. Daarnaast werkte hij voor Bayard presse en aan de Franse televisieseries Tribunal en Docteur Sylvestre. Met tekenaar Daniel Redondo begon hij in 1996 aan De jonge jaren van Roodbaard, een spin-offserie van de Roodbaard-reeks. Voor de originele reeks schreef hij tussen 1999 en 2004 de scenario's voor de delen 32 t/m 35, met tekeningen van Marc Bourgne. Andere series waarvoor hij scenario's schrijft zijn El Niño, met de Kroatische tekenaar Boro Pavlovic, en Cap horn met de Italiaan Enea Riboldi.

Bibliografie

Helene Cartier

Suggesties