Malafide sterft en verrijst... dat is het lot van feeën. Ook nu weer. De mannen zijn dol op haar, maar zij leidt hen naar de ondergang. En de legende van Malafide heeft door de eeuwen heen de meest diverse organisaties geïntrigeerd, zoals de CIA, De Adem... en ook een moordenaarssekte die haar vereert. Maar Malafide is moe. Het wordt tijd om terug te keren naar de oorsprong van de legende en een
Titel
Bloedbaden
Scenarist
Christophe Bec Stéphane Betbeder
Illustrator
Nicola Genzianella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Carnages
Editie
1
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2010
56 p. : ill.
ISBN
9789031430703 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit een na laatste deel van de stripserie probeert Aleksi Stassik zijn enorme krachten te leren beheersen, notabene met behulp van zijn vijand, de tweede man van Velikiistok. Anika, de nicht van de imperator, komt er achter wie haar echte vader is: de legendarische krijgsheld Antaras. Bovendien is ze zwanger van Aleksi. Op de achtergrond blijken er verborgen krachten met elkaar te strijden om de heerschappij met als inzet het ongeboren kind van Aleksi en Anika. Wat begon als een vrij onschuldig fantasy-oorlogsverhaal begint nu echt uit te lopen in een groot epos met een strijd tussen goed en kwaad. Het verhaal is hier en daar nog onduidelijk; hopelijk wordt alles verhelderd in het laatste, concluderende deel. De tekeningen en de pagina-indelingen zijn beduidend minder statisch als in de eerste delen. Kortom, een stripserie die per deel spannender wordt. Kennis van voorgaande delen is noodzakelijk om dit album ten volle te kunnen savoureren.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net

Suggesties