Strip
Nederlands

Challenger Deep

Christophe Bec (scenarist), Eric Henninot (illustrator)
De uitputting van de natuurlijke rijkdommen van de planeet drijft de mensheid, met de industriëlen op kop, om de bronnen te verkennen die zich in de abyssale diepte van de oceanen verbergen. Tijdens deze operaties worden monsterijke wezens uit hun schuilplaats bevrijd. Maar het is niet enkel de zee die nog geheimen verbergt
Titel
Challenger Deep
Scenarist
Christophe Bec
Illustrator
Eric Henninot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'Abysse Challenger
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2009 | Andere uitgaven
56 p. : ill.
ISBN
9789088100918

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oceanologe Kim en haar team komen op een diepte van 800 meter in een lagune zwaar in de problemen. Ze worden gered door het team van Donovan London. De redding heeft echter een prijs. Kim moet meewerken aan de jacht op een Megalodon, een prehistorische haai, voor de verzamelaar Feiersinger. Haar dochtertje Lou wordt door hem gegijzeld, zodat Kim en haar collega Kazinski zullen meewerken. Ondertussen is de derde partij in de persoon van Snyder, de CEO van Carthago, druk bezig om Kim en haar team de pas af te snijden. Het scenario van deze stripserie zit vol mysterieuze en spannende plotwendingen. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch, inclusief haaienaanvallen en de gevolgen daarvan. De delen zijn niet zelfstandig te lezen; dit tweede deel is het vervolg op 'De lagune van Fortuna' (2013)*. Een nieuwe, verrassende avonturenserie, de moeite waard.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net