Anika Borodine, het nichtje van de imperator, brengt Aleksi Stassik naar Point Zero, het epicentrum van de ramp die vijftien jaar geleden de hele regio van Azbuska heeft verwoest. In de ruïne van het weeshuis waar Aleksi zijn kindertijd heeft doorgebracht, krijgt hij antwoorden op vragen over zijn afkomst, die allesbehalve duidelijk is. De kracht die hij in zich heeft en die heel wat mensen jaloer
Titel
Herinneringen
Scenarist
Christophe Bec Stéphane Betbeder
Illustrator
Nicola Genzianella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Réminiscences
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2009
56 p. : ill.
ISBN
9789031429677

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit derde en middelste deel van deze stripserie komen we meer te weten over het verleden van Aleksi en zijn verborgen kracht. De nicht van de Imperator, Anika, brengt Aleksi naar de plek waar men hem als kind heeft gevonden. Met behulp van haar en zijn vriend Iosef vervolgt hij zijn weg in het verleden om meer over zich zelf te weten te komen. Ondertussen krijgen we ook mee hoe de Imperator aan de macht kwam en dat Anika door hem geroofd is van een vroegere vijand. Aan het eind verlaat Aleksi stiekem Anika en Iosef om alleen verder te gaan. Kortom, er gebeurt van alles in dit deel, maar het is duidelijk dat dit meer een aanloop is voor de twee laatste delen. Niet afzonderlijk leesbaar.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net

Suggesties