Point Zero voert Aleksi Stassik en zijn collega's van het leger van Velikiistok naar de woestijnachtige vlakten van het zuiden, ver van de besneeuwde toppen van de Demarkacia. Bij gebrek aan eigen fossiele energie, kan Velikiistok de oorlog met Ieretiks alleen maar volhouden als het in onderhandeling treedt met de vorst van de ZuidelijkeTerritoria, Aberrahman Derleth Al-Hazin. De banden van de laa
Titel
Point Zero
Scenarist
Christophe Bec Stéphane Betbeder
Illustrator
Nicola Genzianella
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Point zéro
Uitgever
[Antwerpen]: Dupuis, 2008
55 p. : ill.
ISBN
9789031429059

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit tweede deel van deze fantasystrip speelt zich vooral in de woestijn af, waar de staat Velikiistok een overeenkomst probeert te sluiten met opstandelingen - maar zij worden verraden. De held Aleksi wordt geholpen en overleeft de val en probeert met zijn maten uit de woestijn te komen. Ondertussen zit iedereen achter hem aan om nog onbekende redenen, maar is het wel duidelijk dat er iets in het verleden van Aleksi gebeurd is dat van belang is voor de toekomst. Ondanks dat er nu een andere tekenaar is, blijven de realistische tekeningen stijfjes, maar het verhaal is uitermate spannend. Vervolg op 'De verboden grenzen' (2007)*; het verhaal wordt voortgezet in een volgend deel.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net

Suggesties