Boek
Nederlands

Eragons gids tot Alagaësia

Christopher Paolini (auteur), Lia Belt (vertaler)
Eragon vertelt over het land Alagae͏̈sia. Over de volkeren, geschiedenis en wat het betekent om een drakenrijder te zijn. Oud aandoende uitgave met flapjes en tekeningen in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Eragons gids tot Alagaësia
Auteur
Christopher Paolini
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eragon's guide to Alagaësia
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mynx, 2010
[28] p. : ill.
ISBN
9789022555101 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De lezer is verkozen tot drakenrijder en naar het land Alagaësia weggevoerd. Eragon spreekt de lezer direct aan en heeft een boekwerk samengesteld als inleiding tot de belangrijkste volkeren, plekken en dingen in Alagaësia, maar ook over wat het betekent om drakenrijder te zijn. Aan de lezer als nieuwe drakenrijder de taak dit boek goed te bestuderen. Op twee dubbele pagina's wordt telkens, in kleine tekstblokken. veel informatie gegeven over het land Alagaësia voor wat betreft de natuur, volkeren zoals elfen en dwergen, de geschiedenis, draken, het landschap en de mensen. De tekst is gedrukt in verschillende, vrij kleine en dunne lettertypes. Fantasievolle en sfeervolle uitgave, geïllustreerd met realistisch aandoende pentekeningen van fantasyfiguren, planten en dieren. Aangevuld met grote fantasierijke gedetailleerde kleurentekeningen. Groot oblong formaat met veel uitvouwbare pagina's, flappen of losse briefjes die uit een enveloppe gehaald kunnen worden, voorzien van informatie. S…Lees verder

Over Christopher Paolini

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rafael-a-ribeiro

Christopher Paolini (17 november 1983, Zuidelijk Californië) is een Amerikaans schrijver van epische fantasy. Hij is het bekendst van Het Erfgoed, een serie bestaande uit vier boeken: Eragon (2003), Oudste (2005), Brisingr (2008) en Erfenis (2011). Paolini woont en werkt in Paradise Valley, Montana.

Paolini publiceerde zijn debuut in 2002 via het familiebedrijf. De verhalen van Eragon spelen zich af in de fictieve wereld Alagaesia, waar de jonge Eragon in het bezit komt van een draak en het op moet nemen tegen de duistere koning Galbatorix en zijn volgelingen. Eragon, die samen met zijn draak Saphira een bijzondere band smeedt, blijkt uiteindelijk een van de laatste mysterieuze Drakenrijders te zijn.

Paolini begon met het manuscript van het eerste boek toen hij pas vijftien jaar oud was. Het werd in 2003 opgepikt door Carl Hiaasen en uitgegeven door Alfred. A Knopf. In 2006 werd Eragon verfilmd door 20th Century Fox met…Lees verder op Wikipedia