Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verdoofd

Cis Meijer (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Lotte ontdekt een geheime boodschap op een ansichtkaart van haar zus Nina die voor een modellenklus in Parijs is. Ze besluit om naar Parijs te gaan en Nina te gaan zoeken. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Parijs
Titel
Verdoofd
Auteur
Cis Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: de Fontein Jeugd, 2017 | Andere uitgaves
240 p.
Verschijningsdatum
28-08-2017
ISBN
9789026145162 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lotte ontdekt een geheime boodschap op een ansichtkaart van zus Nina die voor een modellenklus in Parijs is – ze weet én voelt meteen: haar zus is in gevaar! Ze besluit om naar Parijs te gaan en haar zus te gaan zoeken, ook al gelooft niemand haar… In Parijs stapelt het ene avontuur zich op het andere: via het ondergrondse gangenstelsel van de metro en een onverwachte fotoshoot krijgt Lotte de huissleutel van Nina te pakken. Daar aangekomen vindt ze Nina’s dagboek waar een ‘onbekende vriend’ in opduikt én de belangrijke datum van zaterdag 13 juli – morgen dus! De ontknoping is (letterlijk) gruwelijk spannend. In dit thrillerdebuut zit je na het lezen van de korte proloog meteen op het puntje van je stoel en midden in het verhaal. In vlotte, vloeiende stijl, met pakkende dialogen en rake beschrijvingen die de spanning laat stijgen en de lezer met regelmaat op het verkeerde been zet, geeft de auteur je het gevoel dat je onderdeel bent van de zoektocht en lijk je met Lotte mee te kijken …Lees verder

Verdoofd

Nina is fotomodel en al geruime tijd het huis uit. Ze werkt en woont in Parijs. Wanneer Lotte haar zus, een ansichtkaart krijgt waar Nina de code HLP in heeft gekrast, weet ze dat er iets niet klopt. Ze besluit met haar vader naar Parijs te rijden en haar zus op te zoeken. Nina is van de aardbodem verdwenen. Lotte voelt dat ze in gevaar is en begint een zoektocht naar haar zus. Ze voelt zelf ook een dreiging, iemand achtervolgt haar. Voor Lotte is het moeilijk om anderen te overtuigen dat er iets gaande is. Door haar speurwerk geraakt ze dieper en dieper verzeild in gevaarlijke situaties.
Heel overtuigende jeugdthriller. Je raast samen met Lotte op de fiets door de straten en arrondisementen van Parijs. Alles is zo levensecht beschreven dat je het boek in één ruk wil uitlezen. Het is waanzinnig spannend tot de laatste bladzijde.