Boek
Nederlands

Kwekkie, het jonge eendje

Claire Freedman (auteur), Jane Chapman (illustrator)
+1
Kwekkie, het jonge eendje
×
Kwekkie, het jonge eendje Kwekkie, het jonge eendje
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Een jong eendje maakt zich zorgen als ze een donsveertje verliest. Prentenboek met eenvoudige illustraties in kleur waarin Eendje en haar veertje als voelelementen herkenbaar zijn. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Eenden
Titel
Kwekkie, het jonge eendje / Claire Freedman ; ill. Jane Chapman
Auteur
Claire Freedman
Illustrator
Jane Chapman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dilly duckling
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2007 | Andere uitgaves
[16] p. : ill.
ISBN
9789059206519
Plaatsingssuggestie
Voelboeken (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 25 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tijdens de wandeling van de familie Eend blaast de wind een donzig veertje van Kwekkie weg. het jonge eendje rent er achteraan, maar krijgt het niet te pakken. Stekel de egel wil helpen door zich tot een stekelig balletje op te rollen. Net als hij het veertje wil vastprikken, waait het weer verder. Ook Muis lukt het niet. Als hij het bijna te pakken heeft, moet hij niezen en weg is het veertje. Te ver om er nog achteraan te gaan. Verdrietig gaat Kwekkie naar huis. Daar troost moeder haar met de woorden dat ze voor het weggewaaide donsveertje een mooie nieuwe veer in de plaats krijgt. Een vriendelijk verhaaltje met een verrassend slot. Heldere, direct aansprekende illustraties met de bijzonderheid dat Kwekkie en het veertje van voelbare stof zijn. Het vierkante boekje is uitgevoerd in stevig karton met twee grote, afgeronde hoeken. Deel uit een grotere serie*. Dit deel bevat geen tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Kwekkie, het jonge eendje

Kwekkie is een jong eendje. Op een familiewandeling verliest ze een donzig veertje. Kwekkie loopt achter het veertje aan, maar het vliegt steeds verder weg. Een egel en een muisje willen Kwekkie helpen, maar het veertje is ook hen te vlug af. Verdrietig loopt Kwekkie terug naar Mama Eend. Gekke Kwekkie!, zegt die, Al je donzige veertjes vallen uit. Daarna krijg je nieuwe veren, net als die van mij. Dit is een simpel verhaaltje waarbij je Kwekkie en haar veertje kan voelen: ze zijn met vilt overtrokken. De illustraties zijn erg traditioneel.

Suggesties