Boek
Nederlands

Ik woon in twee huizen

Claire Masurel (auteur), Kady MacDonald Denton (illustrator)
+1
Ik woon in twee huizen
×
Ik woon in twee huizen Ik woon in twee huizen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Stijns ouders zijn gescheiden en nu woont hij soms bij zijn mamma en soms bij zijn pappa, maar bij allebei heeft hij het naar zijn zin. Prentenboek met tekeningen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Co-ouderschap, Wonen
Titel
Ik woon in twee huizen / Claire Masurel ; met tek. van Kady MacDonald Denton
Auteur
Claire Masurel
Illustrator
Kady MacDonald Denton
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Two homes
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2001
[32] p. : ill.
ISBN
90-00-03369-1
Plaatsingssuggestie
Familie (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit prentenboek brengt het co-ouderschap op een positieve manier in beeld. Stijn woont nu eens bij zijn mama en dan weer bij zijn papa, hij vindt dat helemaal niet erg. Op de linkerpagina vertelt Stijn hoe het is bij zijn mama, op de rechterpagina laat hij zien hoe het is bij zijn papa. Voor veel kinderen is dit een herkenbare situatie. Stijn ervaart de scheiding van zijn ouders niet als een bedreiging. Hij is fier op zijn ouders en dat zegt hij ook. Artistiek gezien is het verhaal over Stijn niet meteen een uitdaging; de tekeningen zijn eerder gewoon. De inhoud kan gespreksstof bieden in de klas. [Sofie De Jonckheere]
Stijn woont soms bij zijn pappa (in een riant, oud huis aan het water) en soms bij zijn mamma (in een flat in de stad). Elke keer wordt de situatie bij beide ouders naast elkaar gezet; ook al is die verschillend, het is fijn bij allebei. Prentenboek met ongekaderde, vrolijk aquarel ingeverfde tekeningen zonder strakke lijnen die het verhaal versterken. Soms lopen ze door over beide bladzijden en zijn ze bladvullend, meestal worden beide situaties op nevenstaande pagina's vergeleken. Het geheel is geen koude opsomming, maar ademt een warme liefdevolle sfeer. Korte eenvoudige teksten in grote, ruime druk staan onder en een enkele keer ook boven elke tekening. Een stevige uitgave met een relevante kaftvullende aquarel voorop. Voorlezen en samen bekijken in de kleuterleeftijd. Goed bruikbaar bij het thema scheiding.