Boek
Nederlands

Wie was, kan nooit vergaan : 100 troostende gedichten

+1
Wie was, kan nooit vergaan : 100 troostende gedichten
×
Wie was, kan nooit vergaan : 100 troostende gedichten Wie was, kan nooit vergaan : 100 troostende gedichten

Wie was, kan nooit vergaan : 100 troostende gedichten

De gedichten van Claire Van den Abbeele zijn eindelijk samengebracht in twee bundelingen rond de thema’s dood en liefde. De twee boekjes zeggen meer dan woorden. Een betaalbaar geschenk van onschatbare waarde.
Onderwerp
Troost, Rouwproces
Titel
Wie was, kan nooit vergaan : 100 troostende gedichten
Auteur
Claire Vanden Abbeele
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2002
123 p.
ISBN
90-209-5012-6

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Claire Vanden Abbeele is naast kunstenares ook therapeute. Zij houdt zich vooral bezig met het verwerkingsproces rond rouwen en verlies, en over hoe je kunt omgaan met verdriet. In Wie was, kan nooit vergaan beschrijft ze alle emoties die gepaard gaan met de pijn van een verlies. Ze beperkt zich niet tot één soort verlies, en schrijft zowel over algemene als specifieke onderwerpen.

Haar woorden creëren een gevoel van weemoed maar ook van troost. De rake bewoordingen laten je niet ongevoelig, ongeacht de herkenbaarheid. Door het uitkiezen van bepaalde gedichten, laat je je meevoeren in haar gedachtewereld. De teksten zijn nu eens subtiel, dan weer pijnlijk confronterend. Haar woordkeuze sleept je mee naar een toestand van dromerig herinneren, tot een frontale projectie. In de onderwerpen die ze aansnijdt, schuwt ze geen taboe, en op die manier helpt ze de aanvaarding van het gebeurde. De fases die een mens moet doorlopen om een pijn, een verlies of een verdriet te kunnen …Lees verder
Een bundeltje gedichten van de hulpverleenster en kunstenares over verlies en rouw, dat troost kan bieden bij rouwverwerking. Het zijn in zeven hoofdstukken, thematisch een beetje bij elkaar gerangschikte, eenvoudige aansprekende verzen, die gebruikt kunnen worden voor een ritueel of persoonlijke hulp. 'Wie was, kan nooit vergaan. Alles heeft verbinding met het zijn. Trouw en herinnering balsemen pijn. Rouw en tijd helen het bestaan'. Gebonden uitgaafje op pocketformaat. Hemelsblauwe kaft.