Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Kom in mijn leven

Clara Sánchez (auteur), Irene Van De Mheen (vertaler)
Verónica ontdekt in haar vaders aktetas een foto van een onbekend meisje, maar durft er niet naar te vragen. Laura groeit op bij een dominante grootmoeder en een onverschillige moeder, met het vage gevoel dat er iets niet klopt. Wanneer de meisjes elkaar ontmoeten, ontrafelen ze een geheim.
Titel
Kom in mijn leven
Auteur
Clara Sánchez
Vertaler
Irene Van De Mheen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
Entra en mi vida
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2013
444 p.
ISBN
9789023478799 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Toen Franco aan de macht kwam, werden heimelijk uitgebreide netwerken opgericht die pasgeboren baby’s bij republikeinsgezinde moeders weghaalden — het kindje was gestorven en al begraven, kreeg de moeder te horen — om ze in goede, rechtse gezinnen te plaatsen. Deze praktijken zetten zich echter ook na Franco’s dood (1975) voort, al waren ze toen niet meer ideologisch maar louter commercieel gemotiveerd. Pas in de jaren negentig van de vorige eeuw, na een aanpassing van de Spaanse adoptiewet, stierf de lucratieve babyhandel — schattingen spreken van enkele honderdduizenden kinderen in een halve eeuw tijd, een roof waarbij artsen, nonnen, notarissen en nog vele anderen betrokken waren — een stille dood. Stil, want tot voor kort rustte op deze onverkwikkelijke affaire een soort taboe.
Met Kom in mijn leven haakt journalist en schrijfster Clara Sánchez in op deze zwarte bladzijde in de recente Spaanse geschiedenis. Ze laat haar twee hoofdpersonages, de zeventienjarige Verónica…Lees verder
Boeiende roman gebaseerd op een spraakmakende werkelijke affaire rondom gestolen baby’s. Het boek vertelt de zoektocht van Betty en haar dochter naar haar eerstgeborene. Deze dochter Verónica vindt in een oude aktetas van haar vader een foto van een meisje. De foto blijkt te zijn van het eerstgeboren kind van haar ouders genaamd Laura. Moeder Betty is ervan overtuigd dat haar eerstgeborene niet is overleden, zoals haar werd verteld destijds. Zij start een zoektocht die Verónica na de dood van Betty voortzet. Veel vragen zonder antwoord zorgen ervoor dat zij een waarheid gaat ontdekken die haar leven verandert. Het verhaal wordt verteld vanuit de oogpunten van beide dochters. Het karakter van hoofdpersoon Verónica is sterk. Het boek bestaat uit korte hoofdstukken die vlot te lezen zijn. De Spaanse schrijfster (1955) is columniste van El País. Ze schrijft verhalen over thema’s die te maken hebben met haar eigen leven en haar wereld. Eerder verscheen 'Wat jouw naam verbergt'. Kleine druk.