Boek
Nederlands

Salamander

Clare Hibbert (auteur)
+1
Salamander
×
Salamander Salamander
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waar moet je op letten als je een salamander als huisdier wilt hebben? Met informatie over de verschillende soorten en tips voor aanschaf, huisvesting, verzorging en gezondheid. Voorzien van kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Onderwerp
Salamanders
Titel
Salamander
Auteur
Clare Hibbert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Salamander
Uitgever
Etten-Leur: Corona, 2008
32 p. : ill.
ISBN
9789055664009
Plaatsingssuggestie
598.2 (SISO) Amfibieën - Reptielen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het boek gaat voornamelijk over salamanders als huisdieren en kent hoofdstukken als kopen, huisvesten, kweken en houden van salamanders. Maar toch is er dan opeens het hoofdstuk over bedreigde salamanders of salamanderfamilies. De hoofdstukindeling is dus verre van systematisch. In dit wat rommelig vormgegeven, maar stevige boek (verschillende drukletters, kaders, kleuren en hoofdstuk titels) wordt veel wetenschappelijk correcte feitenkennis weergegeven. Voor kinderen is dit boek daardoor minder geschikt omdat de stijl wat te formeel feitelijk is en de korte alinea's complete opsommingen van namen en uitleg zijn. Er worden erg veel familiesoortnamen gebruikt. Gelukkig zijn wel een verklarende woordenlijst, register en verwijzing naar verdere informatie op internet opgenomen. De kleurenfoto's zijn mooi, duidelijk en kleurrijk en een echte liefhebber zal van dit boek wel kunnen genieten. De vraag & antwoordrubrieken en weetjes in kaders op elke twee bladzijden zijn heel praktisch en han…Lees verder

Salamander

Sommige kinderen willen een huisdier dat een beetje anders is. Niet meteen aaibaar maar mooi om naar te kijken. Salamanders zijn dan een mogelijkheid. Maar deze dieren hebben een aangepast onderkomen nodig dat veilig en prettig is voor het dier. In dit boek krijg je deskundig advies in verband met het aanschaffen van een salamander. Waar kan je zo'n salamander kopen? Hoe kan je het beestje huisvesten? Wat moet je allemaal weten over hun gezondheid en voeding? Heel veel vragen worden in dit boek beantwoord, maar vooral kom je heel veel te weten over de soorten salamanders. Het boek is overzichtelijk met mooie foto's en duidelijke bladschikking, zodat je dadelijk weet wat er belangrijk is. Een onmisbaar boek voor jonge dierenbezitters. In deze reeks is er ook een boek over de slang, de piranha, de spin, de rat en de hagedis.