Een Franse filmcomponist ontmoet in India de vrouw van de Franse ambassadeur. Tussen de twee ontstaat een ingewikkelde verhouding.
Titel
Un + une / regie Claude Lelouch ; scen. Claude Lelouch [e.a.]
Andere titel
Un plus une
Regisseur
Claude Lelouch
Componist
Francis Lai 1932-2018
Acteur
Jean Dujardin 1972- Elsa Zylberstein Christopher Lambert Alice Pol
Taal
Frans
Uitgever
E One, © 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045248055

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Romantische komedie van Claude Lelouch (Les uns et les autres; Les misérables) met Jean Dujardin (Le bruit des glaçons) en Elsa Zylberstein (Il y a longtemps que je t'aime). Antoine is een beroemde filmcomponist die in India gaat werken aan een Bollywood-versie van 'Romeo en Juliet'. Tijdens een welkomstdiner op de Franse ambassade maakt hij kennis met Anna, de vrouw van de Franse ambassadeur. Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken en gaan samen op een lange treinreis naar het zuiden van India omdat Anna een bezoek wil brengen aan Amma, de beroemde spirituele leider. Maar Antoine heeft in Parijs een vriendin en Anna is getrouwd. Ella Taylor (variety.com) noemt 'Un plus une' een formulefilm tegen een exotische achtergrond met meer glitter dan inhoud. Maar voor wie niet teveel nadenkt is het volgens Taylor een opgewekte film vol elan met een aantrekkelijke hoofdrolspeler, een kruising tussen Gene Kelly en Richard Gere.

Over Claude Lelouch

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

Claude Barruck Joseph Lelouch (Parijs, 30 oktober 1937) is een Frans filmregisseur, scenarioschrijver, filmproducent en cameraman.

Biografie

Claude Lelouch is de zoon van een Joodse snoepmaker, van wie de familie drie generaties lang in Algerije woonde nadat zij verdreven waren uit Palestina. Lelouch raakte op jonge leeftijd geïnteresseerd in film. Zijn eerste korte film, Le Mal du Siècle, die hij maakte toen hij dertien jaar oud was, won een prijs op het Cannes Amateur Film Festival.

In 1956 werd hij professioneel filmmaker en leerde hij het vak al doende. Hij maakte toen verscheidene korte films en televisiecommercials. Tussen 1957 en 1960 maakte hij tijdens zijn diensttijd tien korte films voor de filmeenheid van de Franse landmacht. In 1960 maakte hij zijn eerste lange speelfilm met financiële ondersteuning van zijn familie. Latere opdrachten bleven uit, en hij keerde gedurende twee jaar terug naar het producer…Lees verder op Wikipedia

Suggesties