Boek
Nederlands
Doorheen zijn werk getuigt Claude van de Berge hoe hij gebeten wordt door het mysterie, het laat hem nooit los. Die zachte maar volhardende greep zet de massacultuur van de commercialisering op losse schroeven, het is een vraag aan en tegelijk een antwoord op de ontzielende dictaten die de economie zelfs aan de kunst oplegt. Vloedgetij, metafoor voor ontgrenzing, ontzelving, vervoering, vormt ee
Titel
Het vloedgetij
Auteur
Claude van de Berge
Fotograaf
Arlette Walgraef
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: P, 2013
72 p. : ill.
ISBN
9789491455308 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Claude van de Berge

Claude van de Berge, pseudoniem van Rony (Ronnie) Maria Florimond Pauwels (Assenede 30 april 1945), is een Vlaams dichter, romanschrijver en vertaler.

Levensloop

Na zijn studies plastische kunsten aan de Sint Lukasacademie en voordrachtskunst aan het Koninklijk Conservatorium, beide te Gent, werd Van De Berge leraar voordrachtskunst in Eeklo. Later gaf hij ook literatuur en fonetica. Van De Berge debuteerde in 1968 met zijn roman De ontmoetingen, waarna hij in 1975 de Dirk Martensprijs won. Vanaf 1977 begint hij in Ergens zijn ook poëzie te schrijven. Vanaf IJsland in 1996 wordt Van De Berge geïnspireerd door het ijslandschap van IJsland en Groenland, waar hij sinds 1973 regelmatig verblijft. Dit is een thema wat ook in zijn latere boeken terugkeert.

Bibliografie

Ei…Lees verder op Wikipedia