Strip
Nederlands

Het gouden kompas. 2

Clément Oubrerie (illustrator), Philip Pullman (naar het werk van), Stéphane Melchior (scenarist)
De eigenzinnige Lyra is de puike hoofdrolspeelster in dit fantastische verhaal dat trouw gebaseerd is op het beroemde boek van Philip Pullman, dat ook diende als basis voor de Oscar-winnende film The Golden Compass (2007), met Nicole Kidmann en Daniel Craig. Het gouden kompas speelt zich af in een wereld die sterk lijkt op de onze, maar toch ook weer niet. Het belangrijkste verschil is dat alle
Titel
Het gouden kompas. 2
Illustrator
Clément Oubrerie
Naar het werk van
Philip Pullman
Scenarist
Stéphane Melchior
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les royaumes du nord [2]
Uitgever
Haarlem: Sherpa, 2015
78 p. : ill.
ISBN
9789089880956 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De heldin Lyra gaat op bezoek bij de consul van de heksen. Die adviseert haar de beer Iorek mee te nemen als strijder. Samen met de avonturier Lee Scoresby, Iorek en de Zigeuzen gaat Lyra op zoek naar de verdwenen kinderen. De heks Serafina Pekkala komt haar ook te hulp. Ondanks alle inspanningen van Lyra komt een van de kinderen, wiens deamon al is losgesneden, te overlijden. Verder volgt het stripverhaal in grote lijnen het originele verhaal van Philip Pullman. Mooie, wat karikaturale tekeningen, passend ingekleurd in stemmige tinten. De illustraties sluiten goed aan bij het scenario. Dit tweede album verteld het tweede gedeelte van het eerste boek. Niet zelfstandig te lezen. Het eerste deel* van dit bijzondere avonturenverhaal is op het stripfestival in Angoulème bekroond als beste jeugdstrip van 2015.

Over Clément Oubrerie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Clément Oubrerie (Parijs, 23 december 1966) is een Franse illustrator, striptekenaar en animator van tekenfilms. Hij won verschillende prijzen met zijn stripverhalen.

Vroege carrière

Oubrerie volgde een opleiding grafische kunst. Tijdens een tweejarig verblijf in de Verenigde Staten werkte hij als illustrator van jeugdboeken.

Strips

In 2005 maakte Oubrerie samen met scenariste Marguerite Abouet de strip Aya uit Yopougon. Deze zesdelige stripserie over de Ivoriaanse Aya, haar vriendinnen, familie en andere bekenden werd in het Nederlands uitgegeven bij Uitgeverij L. Oubrerie verstripte de boeken Zazie dans le métro van Raymond Queneau en Het noorderlicht (Het gouden kompas) van Philip Pullman (samen met scenarist Stéphane Melchior).

Hij werkte ook met andere scenaristen voor de strips Jeangot met Joann Sfar (…Lees verder op Wikipedia

Suggesties