Strip
Nederlands

Het gouden kompas. 3

Clément Oubrerie (illustrator), Stéphane Melchior (scenarist), Philip Pullman (naar het werk van)
De eigenzinnige Lyra is de puike hoofdrolspeelster in dit fantastische verhaal dat trouw gebaseerd is op het beroemde boek van PHILIP PULLMAN, dat ook diende als basis voor de Oscar-winnende film The Golden Compass (2007) met Nicole Kidman en Daniel Craig. Het gouden kompas speelt zich af in een wereld die sterk lijkt op de onze, maar toch ook weer niet. Het belangrijkste verschil is dat alle men
Titel
Het gouden kompas. 3
Illustrator
Clément Oubrerie
Scenarist
Stéphane Melchior
Naar het werk van
Philip Pullman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les royaumes du nord [3]
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Sherpa, © 2016
68 p. : ill.
ISBN
9789089881038 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lyra die dacht dat ze wees was, heeft ontdekt dat mevrouw Coulter en Lord Asriel haar echte ouders zijn. Samen met de ijsbeer Iorek, haar vriend Roger, meneer Scoresby en de heks Serafina reist Lyra naar Svalbard. Met een list weet Lyra door te dringen tot de koning van de ijsberen. Het gevecht op leven en dood tussen de oude heerser en Iorek wordt door Iorek gewonnen. De reis gaat verder en samen met Roger komt Lyra bij haar vader terecht. Die echter andere plannen heeft met de kinderen dan verwacht. De alethiometer helpt Lyra bij het vinden van de waarheid en het bepalen van haar route. Mooie, wat karikaturale tekeningen, passend ingekleurd in stemmige tinten. De illustraties sluiten goed aan bij het scenario. Het gevecht tussen de ijsberen is bloederig uitgevoerd, waarbij Iorek op het einde het hart van zijn tegenstander in zijn klauw houdt. Het album is niet zelfstandig te lezen. Het eerste deel van dit bijzondere avonturenverhaal is in Angouleme bekroond als beste jeugdstrip van …Lees verder

Over Clément Oubrerie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Clément Oubrerie (Parijs, 23 december 1966) is een Franse illustrator, striptekenaar en animator van tekenfilms. Hij won verschillende prijzen met zijn stripverhalen.

Vroege carrière

Oubrerie volgde een opleiding grafische kunst. Tijdens een tweejarig verblijf in de Verenigde Staten werkte hij als illustrator van jeugdboeken.

Strips

In 2005 maakte Oubrerie samen met scenariste Marguerite Abouet de strip Aya uit Yopougon. Deze zesdelige stripserie over de Ivoriaanse Aya, haar vriendinnen, familie en andere bekenden werd in het Nederlands uitgegeven bij Uitgeverij L. Oubrerie verstripte de boeken Zazie dans le métro van Raymond Queneau en Het noorderlicht (Het gouden kompas) van Philip Pullman (samen met scenarist Stéphane Melchior).

Hij werkte ook met andere scenaristen voor de strips Jeangot met Joann Sfar (…Lees verder op Wikipedia

Suggesties