Strip
Nederlands

Het gouden kompas

Clément Oubrerie (illustrator), Philip Pullman (naar het werk van), Stéphane Melchior (scenarist)
Pakket tegen gereduceerde prijs, met de delen 1, 2 en 3 van Het Gouden Kompas, de strip-versie van het gelijknamige eerste deel van de Noorderlicht-trilogie van Philip Pullman. (In 2019 ook bewerkt als televisiereeks voor BBC One en HBO onder de titel His Dark Materials.) De eigenzinnige Lyra is de puike hoofdrolspeelster in dit fantastische verhaal dat trouw gebaseerd is op het beroemde boek van
Titel
Het gouden kompas
Illustrator
Clément Oubrerie
Naar het werk van
Philip Pullman
Scenarist
Stéphane Melchior
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Les royaumes du nord
Uitgever
Amsterdam: Stichting Sherpa, 2020
224 p. : ill.
Verschijningsdatum
20-02-2020
ISBN
9789089882165 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Clément Oubrerie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Clément Oubrerie (Parijs, 23 december 1966) is een Franse illustrator, striptekenaar en animator van tekenfilms. Hij won verschillende prijzen met zijn stripverhalen.

Vroege carrière

Oubrerie volgde een opleiding grafische kunst. Tijdens een tweejarig verblijf in de Verenigde Staten werkte hij als illustrator van jeugdboeken.

Strips

In 2005 maakte Oubrerie samen met scenariste Marguerite Abouet de strip Aya uit Yopougon. Deze zesdelige stripserie over de Ivoriaanse Aya, haar vriendinnen, familie en andere bekenden werd in het Nederlands uitgegeven bij Uitgeverij L. Oubrerie verstripte de boeken Zazie dans le métro van Raymond Queneau en Het noorderlicht (Het gouden kompas) van Philip Pullman (samen met scenarist Stéphane Melchior).

Hij werkte ook met andere scenaristen voor de strips Jeangot met Joann Sfar (…Lees verder op Wikipedia

Suggesties