Begin 20e eeuw zet een detective de achtervolging in op een meedogenloze bankovervaller en moordenaar.
Titel
De jacht
Auteur
Clive Cussler
Vertaler
Pieter Verhulst
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The chase
Editie
2
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Speelduur
12:26
Oorspr. uitgever
The House of Books
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a430344

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Isaac Bell is in dienst van het Van Dorn detectivebureau en maakt jacht op de zogenaamde Butcher Bandit, een bankovervaller die na dertien overvallen nog steeds vrij rondloopt omdat hij geen getuigen achterlaat: hij schiet ze allemaal dood. Isaac Bell opent met een paar collega’s de jacht en krijgt langzaam aan een beeld van de moordenaar: rijk, meedogenloos, maar ontzettend slim en vindingrijk. Toch kost het maanden om hem op te sporen en de laatste achtervolging toont een spectaculaire race tussen twee stoomlocomotieven door de Rocky Mountains. Het is 1906, het jaar dat San Francisco verwoest wordt door een aardbeving, een gebeurtenis die een belangrijke rol speelt. Cussler heeft een totale draai gemaakt: in plaats van technische thrillers in samenwerking met anderen, heeft hij dit boek weer alleen geschreven. En met succes. Het lijkt verreweg zijn beste en spannendste roman sinds jaren, prachtig geplaatst binnen de historische context en met overtuigende en sterke karakters. En met…Lees verder

Over Clive Cussler

Clive Cussler (Aurora (Illinois), 15 juli 1931 – Scottsdale (Arizona), 24 februari 2020) was een Amerikaans schrijver van avonturenromans. Wereldwijd verkocht hij meer dan 125 miljoen boeken.

Levensloop

Cussler groeide op in Alhambra, Californië. Voordat hij dienst deed in de Koreaanse Oorlog als vliegtuigtechnicus, zat hij nog twee jaar op school op het Pasadena City College. Na zijn ontslag werd hij tekstschrijver en later reclamemaker voor radio en tv. Daarmee behaalde hij verschillende onderscheidingen.

In 1965 begon hij te schrijven aan zijn eerste boek, dat uiteindelijk in 1973 uitkwam. Hier kwam Dirk Pitt ook in voor, die in veel meer boeken van hem zou verschijnen. Later nam Kurt Austin als nieuwe hoofdpersoon de fakkel over van Dirk, in de serie van de NUMA-files. In alle boeken speelt de organisatie NUMA, die aan oceanografisch onderzoek doet, een belangrijke rol.

Clive Cussler was ook een verzame…Lees verder op Wikipedia

Suggesties